112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zaak ‘Explosie Puntmos’ in Onder de Loep

'Met mij komt het toch niet meer goed maar ik hoop dat de daders zich melden'

Zwolle – In het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost werd donderdagavond aandacht besteed aan een explosie in een woning aan de Puntmos in Stadshagen. In de nacht van vrijdag 11 september op zaterdag 12 september werd een stuk vuurwerk door de brievenbus van een woning gegooid. Hierbij raakte een vrouw in de woning gewond. De politie zoekt getuigen.

In de uitzending van Onder de Loep doet de vrouw zelf haar relaas. Ze mist door de explosie een topje van haar wijsvinger. Ook heeft ze verwondingen opgelopen in haar hals. Ze is twee keer geopereerd: ‘Met mij komt het niet meer goed maar ik hoop dat de daders zich melden’.

Foto © RTV Focus Zwolle

Met mij komt het toch niet meer goed maar ik hoop dat ze zich melden Bewoonster


De politie werd kort na middernacht gealarmeerd over de explosie bij een woning aan de Puntmos in Zwolle. Ter plaatse bleek forse zichtbare schade aan de voordeur van de woning. Eerste onderzoeksresultaten sluiten het gebruik van zwaar vuurwerk niet uit. De bewoonster was op het moment in de gang achter de voordeur toen het projectiel afging. Zij raakte hierdoor zwaar gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. In de woning zijn ook andere zaken beschadigd geraakt. Behoudens enorm te zijn geschrokken zijn de overige gezinsleden niet gewond geraakt.

Onderzoek naar deze laffe daad

De politie heeft kort na aankomst in de omgeving gezocht en heeft met omwonenden gesproken. Ook werd onderzoek verricht in de woning. Uit de eerste bevindingen met getuigen is gebleken dat er kort voor, tijdens of na het incident een aantal mensen wegliep of rende. Hierbij werd hardop gelachen. Het vermoeden bestaat dat dit een groepje jongeren was, aldus getuigen. De politie onderzoekt ook het bestaan van eventuele actuele conflicten met de bewoners en derden als eventueel motief voor deze laffe daad. Er wordt dan ook uitgegaan van het opzettelijk teweeg brengen van een ontploffing door één of meer nog onbekende daders. De recherche onderzoekt de zaak grondig maar doet tegelijktijdig ook de oproep aan verantwoordelijken zich te melden bij de politie.

Foto © RTV Focus Zwolle

Getuigenoproep

De politie roept getuigen op die we nog niet hebben gesproken. Hebt u iets gezien of gehoord, of weet u meer over wie voor deze verantwoordelijk is? Belt u dan met de politie op 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meldt Misdaad Anoniem 0800-7000.

Camera’s

De recherche is naast getuigen ook op zoek naar camerabeelden in de omgeving van de Puntmos. Hebt u een camera in of aan de woning, een deurbel met camera of een dashcam in de auto? Neemt u dan contact op met de politie op het eerder genoemde telefoonnummer. Deze beelden kunnen van groot belang zijn bij het oplossen van dit misdrijf.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button