Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Youness Mokhtar keert terug bij PEC Zwolle

Zwolle – Youness Mokhtar keert terug bij PEC Zwolle. De creatieve vleugelaanvaller, die zijn contract deze winter liet ontbinden bij Al-Nassr in Saoedi-Arabië tekent een contract voor 2,5 jaar bij de Blauwvingers. In het verleden kwam Mokhtar al tot 41 officiële wedstrijden voor de club, hierin scoorde hij tien doelpunten. Het is overigens niet waarschijnlijk dat Mokhtar dit seizoen nog voor PEC Zwolle kan uitkomen. Hij speelde deze jaargang immers al voor FC Twente en Al-Nassr en volgens de regels van de FIFA mag een speler niet voor een derde club in één jaar spelen. Wel onderzoekt PEC Zwolle de mogelijkheid om Mokhtar alsnog speelgerechtigd te krijgen.

Youness Mokhtar over zijn terugkomst: ,,Aan mijn eerste periode in Zwolle heb ik goede herinneringen. Het voelt vertrouwd om weer terug te zijn, ik ken de mensen van de club en heb een fijne band met de trainer. Ook kijk ik ernaar uit om het plezier in het spelletje terug te krijgen en hopelijk zo spoedig mogelijk mijn rentree binnen de lijnen te maken.”

Ook Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle, is te spreken over de terugkeer van Mokhtar: ,,We zijn zeer blij dat Youness wederom een verbintenis met PEC Zwolle aangaat. Hij heeft in het verleden immers aangetoond een meerwaarde te zijn in de Eredivisie. Er bestaat een kleine kans dat het lukt om Youness dit seizoen nog speelgerechtigd te krijgen. Mocht dit niet lukken, dan hebben we nu in ieder geval onze eerste zomeraanwinst vroegtijdig te pakken.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button