Carnaval 2016EconomieKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wärtsila en Dinoland in beeld als nieuwe locatie IJsbeeldenfestival

Zwolle – Een sensationele laatste week bij het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Deze vrijdag wordt er een wereldrecordpoging gedaan met een ‘ijskoude polonaise’. Het weekend is het de beurt aan blinden en slechtzienden. En er zijn twee mogelijke nieuwe locaties in beeld voor aankomend jaar.

IJskoude polonaise

Marc van Aalst, directeur van het IJsbeeldenfestival vertelt: ‘Vrijdagavond gaat de carnaval er door heen. Het is niet de bedoeling dat het kapot gemaakt gaat worden. Het wordt gewoon een ludieke recordpoging met gezellige carnavalsvierders. Aan het einde van de optocht gaat de tap los in het bruine café en begint de feestavond.’

Blinden en slechtzienden weekend

Dit weekend mogen zoals elk jaar ook de blinden en slechtzienden weer naar binnen. En wat alle andere andere bezoekers niet mogen, mag deze groep wel: de ijsbeelden aanraken en voelen. Voor hun een manier om het festival ook mee te maken.

IJsblokken dumpen

En dan is het IJsbeeldenfestival dit jaar weer definitief voorbij. Dinsdagochtend komt de shovel en grote tractor met kiepwagen om het ijs weg te rijden. De ijsblokken worden dan in een nabijgelegen water afgestort.

Nieuwe locatie

Omdat de oude NS loods waar het IJsbeeldenfestival nu in zit dit jaar wordt gesloopt,  wordt er nog naarstig gezocht naar een nieuwe locatie voor komende editie. Marc van Aalst: ‘We hebben op dit moment Dinoland en Wärtsila in beeld. Wärtsila zit direct achter onze huidige locatie.’

Het thema van de aankomende editie wordt muziek en alles wat daarom heen hangt.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button