Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Sanitas Thuiszorg definitief overgenomen door Carinova

Zwolle – Het was al even bekend maar nu heeft ook de de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) haar goedkeuring gegeven. Thuiszorgorganisatie Carinova neemt per 1 februari 20116 de activiteiten van Sanitas Thuiszorg over. Eerder al gaven de Cliëntenraad en Ondernemingsraad een positief advies af.

De NZa stelde vast dat o.a. de continuïteit en kwaliteit van de zorg geborgd zijn en dat beide instellingen hun cliënten en personeel tijdig en zorgvuldig op de hoogte hebben gebracht van hun plannen.

Behoud werkgelegenheid

‘Sanitas is een voor Zwolle vertrouwde thuiszorgorganisatie met betrokken medewerkers die goed geschoold zijn.’, stelt directeur eigenaar Jennifer Koopmans.  Volgens de directeur speelde bij de overname mee dat Sanitas in 2016 geen voorkeursaanbieder was voor Zwolle, binnen de pilot van Zilveren Kruis Achmea. Met de overname, van de activiteiten Sanitas, door Carinova kan de continuïteit van zorg voor de cliënten van Sanitas zeker worden gesteld.

Ook kan hiermee de werkgelegenheid voor medewerkers van Sanitas worden behouden en houden de cliënten van Sanitas zoveel mogelijk dezelfde vertrouwde gezichten.

Bekende organisaties in Zwolle

Thuiszorg organisatie Carinova werkzaam in Zuidwest en Noord Overijssel en Sanitas zijn bekende organisaties in Zwolle. Beide organisaties leveren al jarenlang thuiszorg. Voor Carinova is de overname een kans om haar activiteiten in Zwolle verder uit te breiden. De missie en visie van Carinova en Sanitas komen goed overeen. De regie ligt zoveel mogelijk bij de cliënt en zijn netwerk, waarbij kwaliteit van leven, zelf- en samen redzaamheid centraal staan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button