Nieuws uit ZwolleSportVolleybalVoorpagina

Wouter ter Maat van Landstede Volleybal vertrekt naar VDK Gent

Wouter ter Maat verruilt komende zomer het shirt van Landstede Volleybal voor die van VDK Gent, de nummer acht van België. “Ik denk dat deze overgang voor mij een goede stap is. De Belgische competitie is immers weer een stukje sterker dan de Nederlandse en ik kom straks tegen topploegen als Roeselare, Asse-Lennik en Antwerpen te spelen. Daar word je alleen maar beter van”, zegt de 24-jarige diagonaalspeler uit Rijssen.

Ter Maat vertrok in de zomer van 2014 bij Rivo Rijssen om met Landstede Volleybal op jacht te gaan naar prijzen. Daar slaagde hij afgelopen seizoen met de Zwolse formatie uitstekend in. De Rijssenaar kan met Landstede Volleybal terugkijken op een grandioos jaar, waarin de supercup, de nationale beker en de landstitel werden gewonnen. “Het was een geweldig seizoen, want we hebben alle prijzen gepakt. Daarnaast heb ik in Zwolle ook ongelofelijk veel geleerd en mijn teamgenoten waren echt super! Dat maakt het wel lastig om weg te gaan, maar voor mijn eigen ontwikkeling is dit denk ik het beste”, aldus Ter Maat, die met zijn spelersmakelaar Joost Kooistra al een bezoek heeft gebracht aan zijn nieuwe club.

“Het ziet er allemaal goed uit. Ik heb in Gent al kennis gemaakt met de nodige mensen. En na een lekker etentje zijn wij er uit gekomen.” Het is de bedoeling dat Ter Maat komend seizoen weer veel trainingsuren maakt en – net als in Zwolle – veel wedstrijden gaat spelen. “Er zitten meerdere topploegen in de Belgische competitie, dus het is goed om daar tegen te spelen”, stelt Ter Maat, die het winnen van de beker als hoogtepunt betitelt van zijn succesvolle seizoen bij Landstede Volleybal. “De ontlading na het winnen van de bekerfinale was fantastisch. Die finale gaat om één wedstrijd, dus dan krijg je maar één kans. In de finalereeks om de landstitel kwamen we met 2-0 voor in wedstrijden, dat maakte het een stuk minder spannend. Al ben ik uiteraard wel zeer blij met de landstitel.”

Landstede Volleybal-manager Edwin van den Broeke betreurt het vertrek van Wouter ter Maat, maar gunt hem de overgang naar Gent. “Het is jammer dat hij al gaat, we hadden hem graag nog een jaartje bij ons gehouden. Aan de andere kant is het logisch dat hij deze kans aangrijpt”, stelt Van den Broeke, die trots is op het feit dat Ter Maat deze stap kan maken. “Wij doen er alles aan, via ons uitgebreide trainingsprogramma, om onze spelers voor te bereiden op een volgende stap omhoog. En ik wens Wouter dan ook heel veel succes. Ik ben er van overtuigd dat hij mooie dingen gaat laten zien bij onze zuiderburen”, aldus de Landstede Volleybal-manager, die Ter Maat tot slot bedankt voor de mooie dingen die hij voor de Zwolse club heeft gedaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button