Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[VIDEO UPDATE] PEC Zwolle verliest bekerfinale

PEC Zwolle heeft zondagavond de bekerfinale van FC Groningen verloren. De titelhouder moest na rust het hoofd buigen door twee goals van Albert Rusnák. Naast de KNVB Beker moet Zwolle ook rechtstreekse plaatsing voor de Europa League overlaten aan FC Groningen.

Een vliegende start voor FC Groningen, dat via Michael de Leeuw al binnen de minuut bijna trefzeker was. Het plan om de bal met gevoel langs Warner Hahn de lange hoek in te sturen, ging niet door omdat het leer via een Zwols lichaam van richting werd veranderd. De Leeuw was niet veel later bij een corner opnieuw gevaarlijk. Langzaam kwam ook PEC Zwolle in de buurt van het Groninger doel. Joost Broerse probeerde het als eerste met een halve omhaal. De grootste kans kwam op naam van de gevaarlijkste man aan Zwolse zijde, Jody Lukoki. Een keer niet over links maar over rechts, dribbelde de flankspeler langs vier Groningers. Het schot scheerde maar net langs de verre hoek.

De Leeuw was ook direct na rust de eerste speler met een enorme kans. Oog in oog met Hahn, voorkwam de doelman met het linkerbeen een zeker doelpunt. Sergio Padt was aan de overkant even later belangrijk met een redding op een schot van Ryan Thomas. Na een dik uur voetballen nam FC Groningen dan toch de leiding. Albert Rusnák schoot net binnen het strafschopgebied met een droge knal raak. Onderweg werd de bal nog licht getoucheerd, maar Hahn was kansloos. Diezelfde Rusnák blies een nieuw bekersprookje voor PEC Zwolle een kwartier voor tijd definitief uit. Een voorzet van invaller Jarchinio Antonia viel bij de tweede paal voor de voeten van de Slowaak. Met een bekeken schot gaf de speler, die voor de winterstop nog furore maakte in het shirt van SC Cambuur, Hahn opnieuw het nakijken.

Met Stef Nijland en Sheraldo Becker in de ploeg voor Thomas Lam en Ryan Thomas, probeerde Ron Jans nog wel een slotoffensief te forceren, maar Zwolle was niet bij machte om de aansluitingstreffer te maken. Alleen Stef Nijland was nog dichtbij, maar zijn treffer werd afgekeurd. Zo kwam er geen bekerprolongatie voor de Blauwvingers.

“We zijn iets kwijtgeraakt vandaag”, sprak Jans op de persconferentie. “Kun je nu kwaad worden? Nee. Het zat er niet in vandaag. We komen morgenochtend bij elkaar en dan ronden we dit af.” Voor Joost Broerse, die na dit seizoen stopt met profvoetbal, waren de druiven ook zuur. “Een finale verliezen is gewoon verschrikkelijk. Dan wil je zo snel mogelijk weg hier”, besloot de routinier.

PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Lam (Becker/81), Broerse (Sainsbury/65), Van Hintum; Saymak, Drost, Rienstra; Lukoki, Necid, Thomas (Nijland/81).

FC Groningen: Padt, Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet (Hateboer/46), Mahi (Antonia/62), Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak; Chery, De Leeuw (Bacuna/86).

Scoreverloop: 64′ Rusnák 0-1, 75′ Rusnák 0-2

Scheidsrechter: dhr. Liesveld

Kaarten: –

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button