Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Wonen bovenop de C&A? Dit zijn de plannen

Filiaal C&A wordt gehalveerd

Zwolle – Ruim 68 huurwoningen verspreidt over drie verdiepingen, bovenop de C&A. Naast de woningen moet er een groene daktuin komen en grote terrassen.

‘De Kwartiermaker’ heeft een plan ontwikkeld voor de C&A locatie.  De plannen bevinden zich in het voorlopig ontwerp stadium en zijn in nauw overleg met de gemeente ontworpen. Het plan is getoetst en besproken in verschillende gemeentelijke adviescommissies.

Door het informeren van de raad over het voorlopig ontwerp kan het participatietraject met de omgeving in gang worden gezet en wordt het plan uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Zodra het definitieve ontwerp gereed is, wordt het voorgelegd aan de gemeenteraad.

Sfeerimpressies: ©Tim Versteegh – Architect
Sfeerimpressies: ©Tim Versteegh – Architect
Sfeerimpressies: ©Tim Versteegh – Architect
Sfeerimpressies: ©Tim Versteegh – Architect

C&A blijft in het pand

C&A blijft wel in het pand zitten, op de begane grond. De woningen in de plannen worden bovenop de winkel  gebouwd. In het pand komt tevens een berging voor fietsen van de bewoners. De entrees van de fietsenstalling en de appartementen komen in de Drie Pistolengang.

Het huidige pand is een ontwerp van de bekende architect Alexander Bodon. Het oorspronkelijke ontwerp is door architect Tim Versteegh als uitgangspunt genomen voor enerzijds herstel en ook een doorontwikkeling van het huidige pand. De eerste verdieping wordt getransformeerd naar woningen. Bovenop het bestaande gebouw worden in de huidige plannen drie lagen met woningen toegevoegd.

Foto: RTV Focus

Hoe nu verder?

In het eerste kwartaal van 2022 wordt er besloten over het definitieve ontwerp. In oktober is er een speciale inloopavond voor ondernemers en bewoners van het Broerenkwartier en de binnenstad. Tijdens deze avond worden ook de plannen voor het C&A-pand getoond. Daarnaast voert de initiatiefnemer gesprekken met belanghebbenden in het gebied. Input uit de bijeenkomsten en gesprekken kan gebruikt worden voor de verdere uitwerking van de plannen.

Foto: RTV Focus

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button