Voorpagina

Woensdag jaarlijkse techniekdag bij Windesheim

Woensdag 29 oktober 2014 laten meer dan 300 derdejaars havo/vwo-leerlingen zich onderdompelen in de wereld van techniek en ICT tijdens de jaarlijkse Techniekdag bij Windesheim. De technische- en ICT (leraren)opleidingen organiseren die dag verschillende activiteiten rondom de vakgebieden.

Tijdens de Techniekdag gaan middelbare schoolleerlingen in drie workshops aan de slag met leerzame technieken. Zo worden ze uitgedaagd om onder meer de sterkste mini brug te bouwen, een nieuw computerspel te programmeren, duurzaam verpakkingsmateriaal te bedenken en in een game logische beslissingen te nemen voor de keuze van transport en/of aanleg van voorraden in een winkel. Door het zelf te doen, ervaren de leerlingen hoe leuk en belangrijk wetenschap en techniek zijn.

Weekend van de Wetenschap

De Techniekdag sluit aan op het landelijke Weekend van de Wetenschap. Diverse bedrijven, instituten, universiteiten, onderzoeksinstellingen, musea en sterrenwachten openen hun deuren om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met Janny Schmidt: jj.schmidt@windesheim.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button