Voorpagina

Isala opent nieuw behandelcentrum veelvoorkomende operaties

Veelvoorkomend operaties – 1 – 3 nachten verblijf

Isala opent op maandag 27 oktober het nieuwe Behandelcentrum. In het centrum worden geplande, veelvoorkomende operaties uitgevoerd waarvoor de patiënt meestal maar één dag en hooguit drie nachten hoeft te blijven. Deze zorg is gebundeld in een modern centrum dat speciaal is uitgerust voor deze ingrepen. Hierdoor is er sprake van korte wachttijden en concurrerende prijzen. Het Behandelcentrum, met een aparte polikliniek voor Plastische chirurgie, staat op het terrein van het nieuwe ziekenhuis aan de Dokter van Heesweg 2 in Zwolle. Het grenst direct aan diverse parkeerterreinen. Het voormalige Behandelcentrum op Isala Weezenlanden is met ingang van 24 oktober gesloten.

Planbare, veelvoorkomende operaties

Diverse specialismen opereren in het Behandelcentrum. Het gaat om planbare, veelvoorkomende operaties, zoals handoperaties, staaroperaties, kaakoperaties en kleine ingrepen aan knieën en enkels. Daarnaast worden ook borstoperaties uitgevoerd bij vrouwen met borstkanker. De plastisch chirurgen hebben een eigen, aparte polikliniek in het Behandelcentrum. Naast spreekkamers hebben zij een aantal poliklinische operatiekamers waar zij kleine ingrepen kunnen verrichten. Op woensdagen draait in het Behandelcentrum een speciaal programma voor kinderen. Op die dag krijgen kinderen buisjes in de oren of worden de amandelen geknipt. Voor deze kinderen is een mooie speelruimte ingericht.

Wachttijden zo prettig mogelijk

Er is veel zorg en aandacht besteed aan de inrichting van het Behandelcentrum en de polikliniek. Ada Spronk, manager Behandelcentrum: ‘Wij weten dat veel van onze patiënten een familielid meenemen tijdens een dagbehandeling en deze moet soms lang wachten. Daarom hebben we voorzieningen zoals WIFI en leeshoeken om de wachttijd zo prettig mogelijk te maken.’ Het Behandelcentrum is kleinschalig. De patiënt wordt bij binnenkomst direct ontvangen door een medewerker. De verpleegkundige begeleidt hem of haar vervolgens naar de verpleegkamer. De verpleegkamers liggen rond het operatiecomplex, zodat ook die afstand kort is.

Isala Weezenlanden gesloten

In de afgelopen weken verhuisden de poliklinieken Keel-, neus- en oorheelkunde en Oogheelkunde van Isala Weezenlanden naar het hoofdgebouw van het ziekenhuis aan de Dokter van Heesweg in Zwolle. Plastische chirurgie hield spreekuur in de Weezenlanden tot en met afgelopen donderdag. Zij starten maandag op de nieuwe polikliniek. Daarmee is Isala Weezenlanden ‘leeg’ en wordt niet meer gebruikt voor patiëntenzorg. Begin 2015 draagt Isala ‘De Weezenlanden’ over aan projectontwikkelaar Novaform.

Isala heeft een filmpje gemaakt dat een goede indruk geeft van het nieuwe Behandelcentrum.

Gerelateerde artikelen

Back to top button