Voorpagina

Zwolse Nacht van de Nacht met vuur en verhalen

Zaterdagavond 26 oktober 2014 werd de Nacht van de Nacht gevierd in Doepark Het Nooterhof.

De avond startte met een introductie door Wethouder Filip van As (wethouder van Duurzaamheid) over lichtvervuiling en het belang van donker voor de natuur. Vervolgens werd het 800 man aanwezige publiek meegevoerd in een bijzondere show van vuur en dans in de nachtelijke buitenlucht.

Alle organisaties die gebruik maken van het Nooterhof hadden nachtelijke activiteiten uitgezet. Het park was betoverend mooi door de vele subtiele kaarsjes, fakkels en andere bijzondere vormen van licht. Vele kinderen én volwassenen vermaakten zich met het roosteren van marschmallows, een spannend vlonderpad door het moeras, glow in the dark ringgooien, sterrenkijken, vuurdansen, labyrint lopen, lavastenen kraken, echte meteorieten bekijken en braakballen pluizen.

Veel belangstelling ook voor de egelwandeling van Greet Bakker die de deelnemers meenam door het beboste deel van het park. Kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal van het egeltje Pico en mochten een echt egelhapje proeven. Na afloop kregen de wandelaars een flyer mee van Stichting Egelopvang Nieuwleusen.

Het amfitheater zat vol met liefhebbers die keken naar de voorstelling Ode aan de Maan met verhalen en gitaarmuziek van het Nasrudin Verteltheater.

Binnen in de Kruitwish waren er workshops en presentaties over nachtdieren, licht en donker advies en de sterrenhemel.

Aan de Zwolse Macht van de Nacht werkten mee: Milieuraad Zwolle, Doepark Nooterhof, Productiepark Nooterhof, LandstedeNasrudin Verteltheater, Flow & Fire, IVN Afdeling Zwolle,  Solar Live, Thales, Stichting Avifauna ZwolleLicht en Donkeradvies , John Musterd, EcoNature, Greet Bakker, Geologische Vereniging Zwolle en vele anderen.

Fotoverslag Nacht van de Nacht Info over lichtvervuiling
De Nacht van de Nacht is een initiatief van alle Milieu Federaties in Nederland om particulieren, bedrijven en gemeente bewust te maken van lichtvervuiling. Licht is één van de grootste veranderingen in ons milieu. Overal is tegenwoordig straatverlichting te vinden. Ook dag- en nacht verlichte kassen, lichtreclameborden en dergelijke hebben allemaal invloed op het milieu. Niet alleen verbruikt het licht veel energie ook heeft het een enorme invloed op de nachtelijke leefomgeving van dieren en verandert het het evenwicht en bioritme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button