SportVolleybalVoorpagina

Willem-Maarten Heins blijft bij Landstede

Willem-Maarten Heins blijft bij Landstede Volleybal. De 26-jarige diagonaalspeler heeft zijn contract met een jaar verlengd. Voor de 2.07 meter lange volleyballer, die in 2012 overkwam van Lycurgus, wordt het volleybalseizoen 2014-2015 zijn derde in Zwolse dienst. Na Steven Eertman, Stijn Held en de nieuwkomers Wouter ter Maat (Rivo), Dennis Borst (Lycurgus), Tom van den Boogaard (Taurus), Frits van Gestel (Orion) en Frank Lubberts (Dynamo) is Heins de achtste speler die door de landskampioen is vastgelegd voor het nieuwe seizoen.

“Ik ben heel blij met de huidige combinatie”, vertelt Willem-Maarten Heins, die naast het spelen voor Landstede Volleybal ook als docent Engels functioneert op het Centre for Sports & Education (CSE). “Mijn ambitie is om na mijn volleybalcarrière verder te gaan in het onderwijs, want dat vind ik gewoon supermooi. En wat dat betreft werk ik nu in een mooie omgeving.” In de lijn van zijn ambitie past ook het begeleiden van jonge volleyballers. Met zijn 26 jaar zal Heins in de nieuwe selectie van coach Redbad Strikwerda immers één van de meest ervaren spelers zijn. “Zoals het er nu naar uitziet krijgen wij een jonge groep en ik kijk er naar uit om de jonge spelers te helpen zich verder te ontwikkelen. Dat zie ik als een mooie uitdaging.”

Voor zichzelf ziet de diagonaalspeler, die de afgelopen twee seizoenen twee landstitels pakte met Landstede Volleybal, ook nog wel kansen zich verder te ontwikkelen. “Ik denk zeker dat ik vooruitgang kan boeken. Ik heb een sterk seizoen gedraaid en wil dat komend seizoen graag een passend vervolg geven”, stelt Heins, die hoopt dat de Zwolse club binnenkort de Amerikaan Jake Wiens voor een nieuw seizoen weet vast te leggen. “Jake is een goede speler en bovendien een goede vriend. Het zou heel erg mooi zijn als hij ook blijft.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button