SportVolleybalVoorpagina

Thijs van Noorden terug bij Landstede Volleybal

Thijs van Noorden keert terug bij Landstede Volleybal. De voormalig volleyballer wordt de nieuwe assistent van coach Redbad Strikwerda. Daarnaast gaat hij trainingen verzorgen op het Centre for Sports & Education (CSE). De 28-jarige Van Noorden droeg als speler twee seizoenen het shirt van Landstede en vertrok in 2012 naar Michelet Halluin in Frankrijk. Door een vervelende schouderblessure kwam hij het afgelopen seizoen niet in actie en heeft nu gekozen voor het trainersvak.

“Ik heb sinds de zomer last van een schouderblessure. Daar ben ik ook al aan geopereerd, maar heb daardoor het afgelopen seizoen niet bij een club gespeeld”, vertelt Thijs van Noorden, die door zijn blessure is gaan nadenken over een carrièreswitch. “Die schouder heeft mij inderdaad aan het denken gezet en ik ben dan ook heel blij met deze kans bij Landstede Volleybal. Ik denk dat ik in Zwolle heel veel kan leren”, stelt de twee meter lange Van Noorden, die nu de ambitie heeft om in de toekomst hoofdcoach te worden. “Dat is een mooi doel voor de lange termijn.” In de technische staf van Landstede Volleybal neemt de voormalig passer-loper de taken over van Wouter Gaillard, die vertrekt bij de tweevoudig landskampioen.

Naast zijn functie als assistent-coach gaat Van Noorden ook een trainersrol vervullen op het CSE. “In mijn periode dat ik voor Landstede speelde gaf ik ook al regelmatig trainingen op het CSE en dat is mij toen heel goed bevallen. Ik vind het leuk om met getalenteerde en enthousiaste spelers te werken. En dat ook nog eens in een mooie omgeving, een geweldige combinatie. In mijn eigen schooltijd heb ik zo’n opleiding als het CSE echt gemist”, aldus de nieuwe assistent-coach, die bij Landstede Volleybal tevens te maken krijgt met een groot aantal jonge spelers. “Ik verwacht er veel van. Er komt ongetwijfeld een goede ploeg te staan.” Van Noorden is een contract voor één jaar aangegaan met de Zwolse clubleiding, die blij is met de terugkeer van de oud-speler. “Thijs heeft de ervaring als volleyballer en kent de club. Daarnaast is de combinatie met het CSE belangrijk voor ons”, zegt manager Edwin van den Broeke.

Gerelateerde artikelen

Back to top button