Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Welzorg winkel Zwolle gesloten

Zwolle – De Welzorg winkel aan de Willemsvaart in Zwolle is sinds 1 januari 2018 gesloten. Mensen die hulpmiddelen willen lenen, huren of kopen kunnen vanaf het begin van het nieuwe jaar terecht bij de Vegro winkel aan de Vechtstraat 104 in Zwolle. Ook in andere steden in Nederland worden winkels gesloten en worden de uitleenactiviteiten overgedragen aan Vegro.

De reden van de sluiting van de winkel is dat Welzorg ervoor kiest om zich te focussen op de levering van aangepaste hulpmiddelen via gemeenten, zorginstellingen en zorgverzekeraars. Ook autoaanpassingen en woningaanpassingen blijven een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Welzorg.

 

Met het partnerschap tussen Vegro en Welzorg willen de organaties de levering van hulpmiddelen in de thuiszorg tprofessionaliseren. ‘Vegro en Welzorg hebben daarnaast de ambitie de dienstverlening in de hulpmiddelenbranche te verbeteren. Ze slaan hiervoor de handen ineen en hebben de doelstelling de markt toegankelijker te maken.’ , zo stelt de partij op haar website.

Tijdelijk hulpmiddel lenen

Vanaf 1 januari kunnen mensen  niet meer tijdelijk een hulpmiddel lenen bij Welzorg. Ze worden voor het tijdelijk lenen van hulpmiddelen doorverwezen naar de winkels van Vegro. Ook voor de aanschaf van hulpmiddelen of accessoires in de winkel verwijst Welzorg  naar Vegro. Klanten die op dit moment tijdelijk een hulpmiddel hebben geleend van Welzorg, ontvangen hierover een brief.

Klachten over dienstverlening

Al geruime tijd is de Welzorg organisatie negatief in het nieuws vanwege de vele klachten over de dienstverlening. De organisatie heeft bijvoorbeeld problemen met de levertijden waardoor mensen het soms langere tijd zonder noodzakelijke hulpmiddelen moeten doen.

Maandagavond wordt er in de gemeenteraad vergaderd over de nieuwe aanbesteding van de WMO hulpmiddelen dienstverlening.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button