Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

VIDEO Bushokjesgesprek: ‘Wethouder wil dat duurzaamheid in 2020 normaalste zaak van de wereld is’

Zwolle – Zaterdagmiddag ging Wethouder Michiel van Willigen in gesprek met inwoners van Zwolle over de klimaatverandering. Dat deed hij in een bushokje aan de Vispoortenbrug waarop een grote poster met de tekst ‘Kies voor Klimaat’ hing. Deze poster verwijst naar een actie van ruim 30 wethouders in Nederland die concreet actie voor het klimaat willen.

Naast Michiel van Willigen, wethouder in Zwolle, doen vele anderen mee.  Zo spreken de CEO’s van
DSM, Unilever, Philips, KPN, Postnl en IKEA zich uit voor het klimaat. Ook doet de boer van
Kipster, de eerste klimaatneutrale kippenstal, mee. En vlogger Lisa, die klimaatvriendelijk
plantaardig eten promoot Ze willen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen  laten zien dat het klimaat niet links of rechts is.

Zwolse energiegids

Met de actie wil de groep het publiek meer bewust maken van de klimaatverandering en mensen laten nadenken over wat ze ook zelf kunnen doen om de verandering tegen te gaan.

Wethouder van Willigen spreekt zich uit over Zwolle:  “Ik ben er trots op dat we de Zwolse Energiegids hebben vastgesteld; daarmee hebben we een houvast voor het afwegen van initiatieven voor het grootschalig opwekken van duurzame energie in Zwolle met zon, wind, waterkracht en aardwarmte. Ook zijn we aan de slag gegaan met bewustwording en het geven van energieadviezen aan inwoners en ondernemers via het energieloket Verbeter en Bespaar. Ook in 2018 gaan we door met het bewust maken en stimuleren van inwoners en ondernemers om zelf maatregelen te nemen voor een duurzaam Zwolle.” aldus Michiel van Willigen.

.Kies voor Klimaat

Gerelateerde artikelen

Back to top button