Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Waterstofauto Windesheim reed 1 op 700 bij Shell Eco Marathon

Het was niet genoeg voor een klassering maar toch een prestatie om trots op te zijn. De Windesheim studenten uit Zwolle, hebben met hun waterstof auto, de BRW1, het afgelopen weekend meer dan 40 km gereden op het Shell-ecomarathon circuit in Rotterdam. Een omgerekend verbruik van 1 liter brandstof op 700 km.

Bij de Shell Eco-Marathon die het afgelopen weekend werd verreden, legt elke auto, in zijn klasse, dezelfde afstand af. De auto die het zuinigst rijdt wint de race.

BlueRacingWindesheim, de groep van 25 (internationale) studenten, is, ondanks het feit dat ze niet tot een klassering zijn gekomen toch bijzonder trots op de neergezette prestatie. De goede technische keuring op de woensdag  en een ronde op de baan binnen de gestelde tijd gaf hun het startbewijs voor deelname aan de wedstrijd waar vele teams uit de hele wereld aan mee doen.

Bij de eerste wedstrijdpoging was de BRW1 helaas 3 minuten te langzaam. En ook de tweede race was niet voor een plaats in het eindklassement.

‘De auto was net niet snel genoeg’, zo stellen de studenten, ‘Maar we hebben het doel van dit jaar wel bereikt! Door de technische keuring gekomen en 2 keer een hele race gereden! We zijn trots’.

Het project is mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren.

 

Bekijk de video!

Gerelateerde artikelen

Back to top button