KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek

Vrijwel alle lijsttrekkers in Zwolle spreken steun uit voor Flexhomes

Zwolle – Dinsdagavond was het platform “wonen kan niet wachten”[/highlight] bij het verkiezingsdebat in Zwolle om daar steun te vergaren voor het bouwen van Flexhomes om de grote druk op de woningmarkt te verlichten. En met succes. Vrijwel alle lijsttrekkers reageerden voor onze camera enthousiast op de plannen.

Zo spraken CDA, VVD, D66, Swollwacht, ChristenUnie, GroenLinks en de Partij voor de Dieren hun steun uit.

Wonen kan niet wachten

En dat is goed nieuws voor al die jongeren die wegtrekken omdat ze geen woonruimte kunnen vinden. Of de senioren die klem zitten. De mensen voor wie er noodopvang nodig is omdat het thuis niet veilig is. Of al die internationale medewerkers die zorgen dat onze winkels gevuld zijn en onze pakketjes bezorgd maar geen fatsoenlijke plek hebben om te leven.

“Flexwonen is een mooie tijdelijke oplossing om de ergste nood te ledigen”Thijs van Leengoed, “wonen kan niet wachten

 

Thijs van Leengoed van “wonen kan niet wachten” is blij met alle enthousiaste reacties: Allereerst moet er natuurlijk gewoon veel gebouwd gaan worden. Maar dat duurt elke keer jaren. Flexwonen is een mooie tijdelijke oplossing om de ergste nood te ledigen”.

Lijsttrekker Ruben van de Belt (ChristenUnie) vatte het, het mooiste samen: ”Je moet op korte termijn stappen zetten en Flexhomes zijn daar een hele goede oplossing voor”.

Volgens van Leengoed zijn we er nu nog niet: ”De start en de intenties zijn geweldig. Nu moeten de politici zorgen dat het ook echt in het coalitieakkoord komt na de verkiezingen over een paar weken zodat er snel mee gestart kan worden en al die mensen die klem zitten geholpen kunnen worden”.

Back to top button