Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Isala en Zorgcombinatie Noorderboog gefuseerd tot één ziekenhuisorgansiatie

Fusie Zorgcombinatie Noorderboog en Isala bekrachtigd

Op vrijdag 19 december hebben Zorgcombinatie Noorderboog en Isala de handtekening gezet voor de bestuurlijke fusie met ingang van 1 januari 2015. Hiermee is de fusie bekrachtigd en gaan Noorderboog en Isala samen verder.

De fusie past in de strategie van Isala en Noorderboog om in de regio het beste aanbod van basis- en topzorg te leveren. De fusie leidt tot één ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. De ouderenzorg (VV&T) van Noorderboog wordt een aparte organisatie binnen het concern. Het uitgangspunt van de nieuwe organisatie is ‘zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet’. Door de fusie en de spreiding van zorg over vijf locaties verwachten de ziekenhuizen te kunnen blijven staan voor de kwaliteit en bereikbaarheid van de ziekenhuiszorg in de regio’s.

“Alle voorbereidingen voor de fusie zijn nu gereed. Noorderboog is toekomstbestendig, zowel in kwalitatief opzicht als qua doelmatigheid en klantgerichtheid. Met de fusie is mijn taak daarmee afgerond.”, aldus Lidy Hartemink voorzitter Raad van Bestuur Zorgcombinatie Noorderboog. Ook Rob Dillmann bestuursvoorzitter van Isala is verheugd. “Ik kijk uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s uit Meppel. De eerste positieve ervaringen hebben we al opgedaan. Een aantal specialismen werkt al intensief samen. Nu gaan we aan de slag om beide ziekenhuizen nog verder samen te laten werken. Een mooi perspectief.”

Bestuurders Lidy Hartemink en Rob Dillmann bekrachtigen bestuurlijke fusie Zorgcombinatie Noorderboog en Isala

Zorgaanbod in de regio

Het huidige zorgaanbod voor de regio Zwolle blijft gehandhaafd. Het toekomstige aanbod van het Diaconessenhuis in Meppel omvat 7×24 uur spoedzorg in samenwerking met de huisartsen en de ambulancediensten. Daarnaast concentreert het ziekenhuis zich op planbare behandelingen met kortdurende opnamen en dagbehandeling en zijn er vier tot zes operatiekamers beschikbaar. Ook blijft er een polikliniekfunctie voor alle specialismen. De polikliniek in Steenwijk wordt versneld versterkt. De poliklinieken in Kampen en Heerde blijven gehandhaafd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button