Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

(Voetbal) Berkum neemt tegen eind afstand in Ede

Zwolle – Berkum heeft bij middenmoter DTS Ede met 0-3 gewonnen maar de bezoekers namen pas tegen het eind van de wedstrijd echt afstand. De Zwollenaren lieten na rust een hele reeks kansen liggen, maar stapten uiteindelijk terecht als overwinnaar van het veld en deden zo ook in de race om de tweede periodetitel prima zaken.

“Volkomen verdiend gewonnen, maar we hebben het te lang onnodig spannend gemaakt. Als die 0-2 wat eerder valt, en daar hebben we genoeg kansen voor gekregen, speel je een heel andere wedstrijd,” stelde Berkum-trainer Willem Brouwer vast.

Rommelig

In de rommelige eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht maar viel er voor de toeschouwers niet veel te genieten. Zowel bij DTS als bij Berkum ging er het nodige mis in de passing en werd er voorin weinig gecreëerd. Berkum-middenvelder Marc van der Meulen had na een half uur een paar schietkansen, maar zag zijn doelpogingen naast vliegen. Aan de andere kant leek Michael van Zetten kort voor rust voor succes te gaan zorgen toen hij alleen op het Zwolse doel af ging, maar Berkum-keeper Dominic van Hoof onderschepte uitstekend.

Succes na rust

Het tweede bedrijf was nog maar een minuut of vijf oud toen Berkum toch succes had. Chris van der Meulen ging op links richting DTS-doel, maar zag zijn inzet in eerste instantie gekeerd worden. Toen de bal daarop echter bij broer Marc belandde kon die uithalen en de 0-1 onhoudbaar achter keeper Dino Hasimbegovic knallen. De thuisclub ging daarop met meer pressie spelen en Khalid Marbouh en Daniël Veenendaal kregen ook kansen, maar voor het Zwolse doel kwam DTS toch daadkracht tekort. Door de aanvallende aspiraties van de Edenaren kwam er aan de andere kant meer ruimte voor de Berkum-aanvallers doch de Zwollenaren wisten daar lange tijd geen munt uit te slaan. De vleugelspitsen Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen kregen diverse riante mogelijkheden, maar konden die niet verzilveren. DTS kwam in die periode niet verder meer dan een schot van Anouar Tmim, dat via de lat over vloog.

In slotfase toegeslagen

In de slotfase sloegen de bezoekers alsnog toe. Enkele minuten voor tijd pikte Chris van der Meulen de bal af na slordig verdedigen aan DTS-kant en zette hij vakkundig collega-spits Bacuna aan het werk. Ditmaal wist de Berkum-aanvaller handig de 0-2 achter keeper Hasimbegovic te leggen, waarmee de strijd was beslist. De 0-3 in blessuretijd door middenvelder Thom Kooke, in het veld gekomen voor de geblesseerde Razi Kanseyo, was mooi voor de statistieken en het doelgemiddelde van de Zwollenaren.

Door deze winst blijft Berkum derde in de 1e Klasse D maar is de achterstand op lijstaanvoerder Go-Ahead Kampen, dat gelijk speelde bij DETO, verkleind tot zes punten. In de strijd om de tweede periodetitel blijven de Zwollenaren, met nog twee duels te gaan, koploper met een voorsprong van drie punten op SDV Barneveld.

DTS Ede-Berkum, 30 januari 2016 Eindstand: 0-3 (0-0)

Scheidsrechter: Wesley O’Niel

Doelpunten: 50. Marc van der Meulen (0-1), 89. Johnsen Bacuna (0-2), 90+1. Thom Kooke (0-3)

Gele kaart: Johnsen Bacuna (Berkum)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Razi Kanseyo (73. Thom Kooke), Jordi Lemmens, Bram Pool, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Youp Kok (69. William Potkamp), Johnsen Bacuna

Opstelling DTS Ede: Dino Hasembegovic, Daniël Veenendaal, Marco van Es, Christoph Willemsen, Yoram Pesulima, Mohammed Laukili, Jesse Buikema (78. Paul Speldenbrink), Haikaz Vervaart, Khalid Marbouh, Michael van Zetten (62. Shutlan Axwijk), Anouar Tmim