Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

(Video) PEC Zwolle verliest thuis van FC Groningen

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om het thuisduel met FC Groningen in winst om te zetten. De bezoekers zijn met 1-3 te sterk. Na de gelijkmaker van Thomas Lam zijn het de Groningers die via Michael de Leeuw en Danny Hoesen het vonnis vellen. ,,Ik kan wel verzachtende omstandigheden of excuses noemen, maar dat heeft geen zin. Het lukte vandaag totaal niet”, baalt trainer Ron Jans.

De Zwollenaren kregen in de eerste helft een aantal prima mogelijkheden om te scoren. Zo schoot Dirk Marcellis de bal uit een hoekschop op de paal. Ook Thomas Lam, Queensy Menig en Kingsley Ehizibue waren gevaarlijk, maar Groningen-keeper Sergio Padt bleek keer op keer een sta in de weg. Na een kleine twintig minuten was het de ploeg van Erwin van de Looi die op voorsprong kwam. Een hoge bal werd door de Noorse spits Alexander Sorloth. Doelman Mickey van der Hart werd geklopt in een luchtduel. ,,Van de 0-1 zal Mickey moeten leren”, vond Jans.

In de tweede helft pakte Zwolle direct het initiatief. Thomas Lam stond al snel op de goede plaats om een voorzet van Wout Brama binnen te koppen. In die fase had Zwolle ook het betere van het spel. Toch was het Groningen dat weer op voorsprong kwam. Een snelle uitbraak over de rechterflank, de bal kwam via Hoesen bij De Leeuw terecht. Hij schoot beheerst raak. Even later was het de spits, vervanger van de geblesseerde Sorloth, die de Zwolse hoop aan flarden schoot. In de slotfase probeerde de thuisploeg het wel door de bal in het strafschopgebied te pompen. Tot grote mogelijkheden kwam de Zwolse formatie echt niet. ,,Ik vond ons spel heel onrustig. Misschien hadden we na de 1-1 de modus teveel op winnen”, erkende de trainer. ,,We hebben vandaag niet gebracht wat we tegen Vitesse wel konden”, vulde spits Lars Veldwijk aan.

Volgende week zaterdag komt PEC Zwolle weer in actie. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tegen Heracles Almelo.