LifestyleMagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Handwerkbeurs 11 t/m 14 februari in de IJsselhallen Zwolle

Evenement: Handwerkbeurs | Datum 11 t/m 14 februari 2016 10:00 – 17:00 uur (zondag tot 16:00 uur)| Locatie: IJsselhallen Zwolle


Zwolle – Alweer voor de 13e keer vindt de Handwerkbeurs plaats in de IJsselhallen in Zwolle. De Handwerkbeurs is specifiek gericht op textiele hobby’s zoals breien, haken, borduren en quilten, maar ook naai- en borduurmachines, vilt en kralen zijn ruim vertegenwoordigt.

Van donderdag 11 februari tot en met zondag 14 februari a.s. zijn ruim 180 exposanten, uit binnen- en buitenland, aanwezig op de beurs. Uiteraard is er een zeer uitgebreid assortiment aan materialen te koop. Het is een waar feest voor liefhebbers van textiele handwerken. Hoewel veel handwerkvormen in een modern jasje zijn gestoken, is ook het traditionele handwerken nog volop aanwezig. Waar bijvoorbeeld zelfmaakmode steeds wordt vernieuwd, worden oude borduur- en breitechnieken juist weer in ere hersteld.

Een nieuwe trend is bijvoorbeeld dat er weer meer gedrukte handwerkmagazines verschijnen. Zo zagen we vorig jaar al TRUI Magazine uitkomen, een breitijdschrift. Tijdens deze Handwerkbeurs vindt de lancering plaats van het Wieke Magazine. Handwerk-goeroe Wieke van Keulen heeft nu haar eigen tijdschrift. Hierin wordt aandacht besteed aan breien en haken, maar ook aan borduren, macramé en andere textiele toepassingen. Ter introductie organiseert Wieke een serie workshops ter ondersteuning van deze technieken.

Van schaap tot trui, het Nederlandse team die meedoet aan de Guinness World Record Challenge om de snelste tijd neer te zetten. Hoe lang doen ze er over om van een vacht, rechtstreeks van het schaap, een trui te breien? Het record is 5 uur, 1 minuut en 28 seconden. Tijdens de beurs oefenen ze om deze tijd te breken, en dat onder toeziend oog van de bezoeker.

De Handwerkbeurs is open van donderdag 11 februari t/m zondag 14 februari van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). De entree bedraagt € 9,00, kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Omdat het op zondag Valentijnsdag is, hebben mannen ook nog eens gratis toegang. Parkeren is gratis. Het adres van de IJsselhallen is Rieteweg 4 te Zwolle.

Meer informatie is te vinden op de website www.handwerkbeurs.nl.

Website Handwerkbeurs

Gerelateerde artikelen

Back to top button