Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

VLO snoeide vandaag stuk griend op Landgoed Windesheim

Zaterdagochtend heeft VLO (Vrijwillig Landschaps Onderhoud Zwolle) een stuk griend op Landgoed Windesheim gesnoeid. De groep vrijwilligers van VLO kreeg vandaag op de natuurwerkdag extra hulp van padvinders uit Zwolle.

Een griend is een veld met hele kleine boompjes (mini-knotwilgjes) waaraan dunne takken groeien. Vroeger werden de takken geoogst om bijvoorbeeld manden van te maken en schuttingen van te vlechten. Ook vandaag werden de goede takken eruit gehaald. Deze worden weer gebruikt om een aantal wilgentunnels te maken onder andere bij het park de Schellerdriehoek.

Iedereen had zich ’s ochtends verzameld bij de werkschuur bij de achteringang van het landgoed Windesheim. De hele ochtend is vervolgens gewerkt om een deel van de griend weg te halen. De groep doet ieder jaar een stuk van de griend langs de Windesheimer weg om te voorkomen dat de griend te hoog wordt. Aan het eind van de ochtend was er koffie en soep.

De vrijwilligersgroep VLO Zwolle bestaat al bijna 40 jaar. Elke zaterdagochtend van november t/m maart is de VLO actief. Het accent ligt op wilgen knotten, maar ook snoeien ze meidoornhagen en “leggen” heggen. Iedereen is altijd welkom om een zaterdagochtend mee te werken met de VLO. De werkgroep verwelkomt ook heel graag jongere vrijwilligers.

Deze mannen verdienen een extra bedankje!
Deze mannen verdienen een extra bedankje!
15496193197_8981584793_z
Natuurwerkdag 2014 Landgoed Windesheim VLO Zwolle
Fotoverslag

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button