Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Otter krijgt verblijfplaats Tichelgaten dankzij natuurwerkdag

Zaterdagochtend heeft de Zwolse werkgroep van A Rocha een onderkomen gebouwd voor een otter. De boswachter in het gebied heeft een geschikte plek aangewezen waar het otterverblijf kon worden gebouwd. In tegenstelling tot een bever die zijn eigen onderkomen bouwt maakt de otter gebruik van bestaande beschuttingsplaatsen. Deze worden echter steeds minder omdat de natuur steeds netter wordt.

Reden voor de A Rocha, een natuurorganisatie van christenen met een groen hart, om in de Tichelgaten direct op de wal een geschikte verblijfsplaats te bouwen. De werkgroep maakte de verblijfsplaats van takken, stammetjes en bladeren. Uiteindelijk is het een soort plaggenhut geworden die de otter direct vanuit het water kan benaderen. De plek is overigens gelegen in een deel wat niet toegankelijk is voor het publiek. Er wordt vermoed dat er in het gebied een otter actief is. Er zijn diverse waarnemingen geweest.

A Rocha heeft vandaag bij de Tichelgaten ook struweel verwijderd. Struweel is vegetatie van struiken van 1 tot 5 meter hoog. Vooral aan de rand van een bos, op open plekken en in houtsingels is het dikwijls goed ontwikkeld.

De padvinders van scoutinggroep Renatum 57 uit Zwolle hebben meegeholpen op de natuurwerkdag. Na afloop werd er gezamenlijk gegeten in de natuur.

 

A Rocha en Scoutinggroep Renatum werken samen tijdens de natuurwerkdag
A Rocha en Scoutinggroep Renatum werken samen tijdens de natuurwerkdag

 

Fotoverslag
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button