Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vitaal en veilig thuis dag

Inspirerend succes met Jan Slagter

Zwolle – Op 20 november heeft WijZ Welzijn, in samenwerking met de Gemeente Zwolle, voor de derde keer de Vitaal & Veilig Thuis Dag gehouden. Theater de Spiegel verwelkomde dit jaar ongeveer 900 Zwolse senioren die zijn begeleid door dagvoorzitter Jan Slagter. Voorafgaand aan het evenement hebben ongeveer 50 samenwerkingspartners een inspirerende netwerkbijeenkomst gehouden, geopend door wethouder Dorrit de Jong. Het middagprogramma is afgetrapt door directeur Hans Bonten.

VVT dag

Het evenement bood bezoekers een boeiend programma. De politie en brandweer presenteerden gezamenlijk een veiligheidsquiz, fysiotherapiepraktijken en WijZ Welzijn gaven samen de presentatie ‘Blijf op de been’. Woningcorporaties en de gemeente Zwolle namen de bezoekers mee naar de toekomst van wonen, terwijl Jan Slagter het geheugen testte met het boodschappenspel. Naast deze presentaties konden bezoekers terecht op de informatiemarkt, waar zij antwoord kregen op vragen over digitale fraude, gezondheid, veiligheid in en om het huis, financiële vraagstukken en meer. Handige tips en uitleg zijn verstrekt over onderwerpen zoals valpreventie, gezondheid en mobiliteit.

Een van de deelnemers uitte haar enthousiasme: “De Vitaal & Veilig Thuis Dag heeft mijn kijk op veiligheid en zelfstandigheid echt veranderd. Ik heb veel waardevolle informatie gekregen en voel me nu beter voorbereid op het ouder worden.”

Opvallende inzichten

Tijdens de netwerkbijeenkomst werden opvallende inzichten gedeeld, zoals het belang van samenwerking bij het bevorderen van veilig en zelfstandig wonen. Deelnemende organisaties erkenden dat een gemeenschappelijke aanpak vanuit verschillende perspectieven de impact op de seniorengemeenschap vergroot.

Vitaal & Veilig Thuis heeft ambitieuze plannen en streeft ernaar om dit waardevolle initiatief uit te breiden naar meerdere gemeenten. Projectleider Marloes Holterman benadrukte: “Onze missie gaat verder dan Zwolle. We willen dit succesvolle concept naar andere gemeenten brengen, zodat meer ouderen kunnen profiteren van de ondersteuning en informatie die Vitaal & Veilig Thuis biedt.”

Voor een visuele weergave van de Vitaal & Veilig Thuis Dag, inclusief foto’s van presentaties en interactieve activiteiten, verwijzen wij u graag naar de website www.vitaalenveiligthuis.nl.

Bron
WijZ

Gerelateerde artikelen

Back to top button