Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vier wijkboerderijen in Zwolle gaan zwerfvuil scheiden

Parken, kinder- en wijkboerderijen zijn typische locaties waar mensen komen om te genieten van de natuur en de buitenlucht. Voor bezoekers van deze plekken is het dan ook belangrijk dat de omgeving schoon blijft. Om deze reden zijn er bij diverse kinder- en wijkboerderijen in Zwolle mini-milieustraten geplaatst.

Plastic, papier, GFT en restafval

Er staan vier containers op een rij: voor plastic, papier, GFT en restafval. Door de draaibare informatiepanelen boven de containers wordt het niet alleen makkelijker om je afval goed te scheiden, kinderen worden zich ook bewust dat afval een waardevolle grondstof kan zijn en dat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Bovendien leren zij over zwerfvuil, wat de gevolgen zijn van zwerfvuil en hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een schonere leefomgeving. Want door het gebruiken van deze containers voorkom je dat het afval gaat zwerven.

Begin oktober is de eerste mini-milieustraat in park De Wezenlanden officieel geopend door wethouder Van As. Deze week zijn de mini-milieustraatjes geopend bij Doepark de Nooterhof, wijkboerderij de Eemhoeve, wijkboerderij de Klooienberg en wijkboerderij de Schellerhoeve.

Gerelateerde artikelen

Back to top button