Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

[VIDEO] Eerste thuisnederlaag PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen moeten incasseren. FC Twente is in het IJsseldelta stadion met 1-2 te sterk. Ryan Thomas zet Zwolle voor rust nog wel op voorsprong, maar twee treffers van Luc Castaignos vellen de ploeg van trainer Ron Jans. ,,We hebben het niet zo slecht gedaan, maar zijn in het laatste kwart niet slim genoeg geweest. We namen teveel risico’s.”

In het uitverkochte IJsseldelta stadion begon Twente sterker aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor Hakim Ziyech, maar zijn poging verdween in het zijnet. ,,We begonnen niet zo goed aan de wedstrijd”, vond aanvoerder Bram van Polen. Halverwege het eerste bedrijf was Kyle Ebecilio gevaarlijk, maar doelman Warner Hahn redde bekwaam. Aan de andere kant was Zwolle wel dreigend, maar de eerste grote kans ging er direct in. Jody Lukoki kwam naar binnen toe en bediende Stef Nijland. De spits legde neer voor Ryan Thomas, die de bal prima binnenschoot. Lang kon Zwolle niet van die voorsprong genieten. Twente maakte vlak voor rust via Luc Castaignos gevaarlijk. Hij omspeelde enkele Zwolse verdedigers en passeerde vervolgens Hahn.

Na rust was Zwolle een tijd lang de bovenliggende partij. Pogingen van Thomas en Nijland werden gepakt door keeper Marsman. De thuisploeg kreeg bovendien voldoende corners, maar daaruit werd Zwolle niet gevaarlijk. In de counter werden de Tukkers wel gevaarlijk. Castaignos stuitte al een keer op doelman Hahn, maar tien minuten voor tijd was het wel raak. Een voorzet van Jesus Corona werd prima binnengeschoten door de Twentse spits. ,,We liepen te veel naar voren, wilden te graag een doelpunt maken”, vond Van Polen. Een Zwols slotoffensief volgde nog wel, maar de eerste thuisnederlaag kon niet worden voorkomen.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd. In Rotterdam wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen Excelsior.

PEC Zwolle – FC Twente 1-2 (1-1).
Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 12.500
Gele kaarten: Lukoki (PEC Zwolle), Kusk (FC Twente)

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Rienstra, Saymak (80. Brama), Lukoki, Drost, Thomas (80. Karagounis), Nijland (70. Ferfelis)

FC Twente: Marsman, Martina, Bjelland, Bengtsson, Schilder, Mokotjo, Ebecilio, Ziyech, Corona (87. Tapia), Castaignos, Mokhtar (81. Kusk)

28. Thomas 1-0
39 Castaignos 1-1