BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vier grote bruggen in Zwolle krijgen opknapbeurt

Foto's © Peter Denekamp

Zwolle – De gemeente Zwolle voert dit jaar omvangrijke werkzaamheden uit aan vier grote bruggen die op afstand bedienbaar zijn. Het gaat om de Mastenbroekerbrug, Twitstvlietbrug, Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug. Er geldt dan een beperking voor de doorvaarthoogte voor de scheepvaart. Het wegverkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van de bruggen.

De besturing en de aandrijving van de bruggen worden aangepast of vernieuwd, zodat ze voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen. “Door de aanpassing blijven onze grote beweegbare bruggen werken op het hoogste veiligheidsniveau en met minimaal storingsrisico. Daarmee verzekeren we ook voor de toekomst de bereikbaarheid van onze stad over de weg en het water,” zegt wethouder William Dogger.

Tijdens de werkzaamheden zijn de bruggen niet te bedienen Om de hinder voor de scheepsvaart zo veel mogelijk te beperken, wordt het werk in twee fasen uitgevoerd. In de eerste fase gaat het om de Hofvlietbrug en de Holtenbroekerbrug . De Twistvlietbrug en Mastenbroekerbrug komen in de tweede fase aan de beurt.

Holtenbroekerbrug
Twistvlietbrug
Mastenbroekerbrug

Gerelateerde artikelen

Back to top button