112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwollenaar krijgt 180 dagen celstraf voor mishandeling met bierfles

Zwolle – De rechter heeft dinsdag een 47-jarige Zwollenaar veroordeeld tot 180 dagen celstraf, waarvan 96 dagen voorwaardelijk. Ook kreeg hij een taakstraf van 200 uur opgelegd. De man mishandelde vorig jaar november een plaatsgenoot in café Neuf aan de Steenstraat.

De Zwollenaar heeft inmiddels al 87 dagen in de cel gezeten. De rechter bepaalde voorts dat hij de komende drie jaar geen contact mag opnemen met zijn slachtoffer. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van twee jaar geëist voor een poging tot doodslag. De rechtbank veroordeelde de man voor ernstige mishandeling omdat de poging tot doodslag niet bewezen kon worden.

Voor het leven getekend

In de nacht van vrijdag 9 november op zaterdag 10 november kreeg de man ruzie met een 22-jarige Zwollenaar. Hij sloeg zijn slachtoffer met een bierflesje. Toen het bierflesje kapot gebroken was haalde hij nogmaals uit naar zijn slachtoffer. De Officier van Justitie zei dat het slachtoffer hierdoor letterlijk voor het leven getekend is, doelend op het litteken. Het conflict ging over een geldbedrag van ongeveer 1250 euro.

Gerelateerde artikelen

Back to top button