Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

VIDEO – Waterlaboratorium Aqualysis op bedrijventerrein Voorst gaat uitbreiden

Nieuwe laboratorium wordt thuisbasis van 55 waterlaboranten

ZWOLLE – Waterlaboratorium Aqualysis aan de Loggerweg in Zwolle breidt het komende jaar fors uit. Bestuursvoorzitter Lida Schewald sloeg woensdagochtend de eerste paal in de grond als startsein voor de verbouwing.

De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd om te waarborgen dat de dagelijkse werkzaamheden onverhinderd kunnen doorgaan. Naar verwachting kan Aqualysis in juli 2018 gebruik gaan maken van het nieuw gerealiseerde laboratorium.

Aqualysis

Aqualysis waterlaboratorium is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van de waterschapslaboratoria van de toenmalige waterschappen Groot Salland en Regge en Dinkel. Het waterlaboratorium heeft als hoofdtaak het verrichten van onderzoek in oppervlaktewater, afvalwater, slib en waterbodems. Het betreft zowel chemische analyses als hydrobiologisch onderzoek. Aqualysis verricht dit onderzoek voor de waterschappen Drents Overijsselse Delta, Rijn en IJssel, Vallei en Veluwe, Vechtstromen en Zuiderzeeland. Daarnaast werkt het laboratorium in opdracht van gemeenten en bedrijven.

Bestuursvoorzitter Lida Schewald sloeg woensdagochtend de eerste paal in de grond als startsein voor de verbouwing.

Gerelateerde artikelen

Back to top button