Nieuws uit ZwolleVoorpagina

PvdA twijfelt aan extra rijstrook bij viaduct Ceintuurbaan

Zwolle – De Partij van de Arbeid Zwolle stelt het College spoedvragen over het voorstel om de Ceintuurbaan onder het viaduct bij de A28 te verbreden van drie naar vier rijstroken. Volgens de partij is de raad er tijdens eerdere voorstellen voor de reconstructie van de Ceintuurbaan niet op gewezen dat er een knelpunt zit op deze plek.

Het College stelt voor om een extra rijbaan te maken bij de Ceintuurbaan onder het viaduct bij de A28. Dit omdat de doorstroming op dit punt problematisch blijkt te zijn. De 200.000 euro die dit gaat kosten, kan worden gedekt uit een meevaller op de werkzaamheden voor de verdubbeling van de toerit A28-Noord. Uit een eerdere rapportage over de Ceintuurbaan in november 2015 en het raadsvoorstel over de verdubbeling van de toerit A28-Noord uit maart 2016 blijkt nog nergens dat hier een knelpunt zit. Uitbreiding van de rijbaan werd toen zelfs niet als wenselijke maatregel genoemd wanneer daar voldoende geld voor zou zijn, laat staan als noodzakelijk.

De PvdA vindt dat de raad nu voor een verrassing komt te staan die voorkomen had kunnen worden wanneer zij eerder was gewezen op het knelpunt. De raad moet maandag 26 september al een definitief besluit nemen over de uitbreiding van de rijbaan en daarom stelt de partij met spoed vragen aan het College. De PvdA wil onder meer weten waarom het College de verbreding van de rijbaan onder het viaduct niet eerder als noodzakelijk of op zijn minst wenselijk heeft aangemerkt. Daarnaast wil de partij weten hoe urgent de voorgestelde verbreding is. Is dit absoluut noodzakelijk voor de doorstroming van het verkeer of is het leuk meegenomen omdat er toch een financiĂ«le meevaller is? Fractielid Jan Slijkhuis: “De uitbreiding van de rijbaan wordt het laatste aandachtspunt voor de Ceintuurbaan genoemd, terwijl dit als knelpunt nog niet eerder ter sprake is gekomen. Wij willen hierover meer duidelijkheid van het college om op 26 september een goed onderbouwd besluit te kunnen nemen. Voor ons is de urgentie op dit moment onvoldoende onderbouwd”.

opstelstrook-2

Gerelateerde artikelen

Back to top button