EconomieLifestyleNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

VIDEO – Veel liefhebbers op veiling kijkdagen klassieke Italiaanse motor- en bromfietsen

Zwolle – Dit weekend stonden de deuren open bij Cees Lubbers aan het Katwolderplein in Zwolle. In het pand van de oud-veilingmeester en oprichter van BVA Auctions kon een klassieke collectie Italiaanse motorfietsen, bromfietsen en mengsmering pompen worden bekeken.  Dat de Italiaanse racepaardjes populair waren bleek wel. Vele liefhebbers waren naar Zwolle gekomen om de ‘fietsen’ te keuren.

Het publiek kende een enorme diversiteit. Zo ook de gesprekken tussen de pronkstukken. Bij de bromfietsen kwamen de oude verhalen van vroeger naar boven. De tijd dat de mannen zelf nog door weer en wind er mee reden. Een eindje verderop ging het over de brandweerrode lak van de Ducati’s, carters, kleppen, kickstarters en allerlei andere technische details.

Ducati’s

In totaal staan er 101 kavels op de veilinglijst. Bijzondere Ducati’s, Maserati’s, Benelli’s, Flandria’s maar ook wat Duits spul en een enkele Batavus. Genoeg om menig hart sneller te doen kloppen. Er werd dan ook druk aantekeningen gemaakt in het lijstje van BVA met alle motoren op een rijtje. Want “Welke is interessant, waar ga je op bieden en hoeveel”, was de vraag die bij menigéén speelde.

De collectie is een privé  verzameling van Lubbers die hij nu van de hand doet om plaats te maken voor klassieke auto’s. Geïnteresseerden kunnen tot woensdag 8 maart 2017 19.00 uur een bod uitbrengen via de online veilingsite BVA-Auctions. Een week later kunnen de gelukkigen hun felbegeerde object afhalen.

Veiling klassieke motoren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button