SportVoetbal

Missers komen Be Quick duur te staan

Zwolle – Be Quick heeft gisteren bij Enter Vooruit een flinke nederlaag geleden (4-0). Een op het oog kansloze uitslag, maar in de roodzwarte gelederen leefde na afloop vooral het gevoel dat het Enter zelf in het zadel geholpen had.

De wedstrijd in is een minuut of 10 oud als de tegenstander een hoekschop krijgt. Be Quick reageert niet alert bij de rebound van Kevin Peppels en zo komt Enter Vooruit op voorsprong: 1-0. In de fase daarna krijgt de ploeg twee 100% kansen, maar komt niet tot scoren. Enter creëert op eigen kracht nauwelijks kansen. Als de verdediging voor de rust een diepe bal verkeerd beoordeelt, komt Enter, wederom door Peppels, op 2-0 voorsprong.

Na de rust gaat Be Quick op zoek naar de aansluitingstreffer. En krijgt daarvoor kansen. Maar als door een persoonlijk fout de 3-0 van Enter valt, is de wedstrijd klaar. Het vierde doelpunt van Enter kan de ploeg zichzelf wederom aanrekenen. Dat Be Quick in de loop van de tweede helft de lat raakt en dat Sander Fillet in de slotfase nog alleen op de keeper af gaat, is voor de statistieken.

Trainer Wilfred Westerhuis: “Het lijkt op een kansloze nederlaag, maar van een collectieve off-day was geen sprake. Wij hebben betere kansen gehad dan Enter en hebben ze zelf de goals in de schoot geworpen.”

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Julian Ruiter, Floris Blom, Laser Arslan (46. Ties van Wijk), Emiel Brinkhuis, Kevin Zomerdijk (75. Sertaç Yilmaz), Roan Admiraal, Sander Filllet, Yordi Veldman, Sander Aarten, Gianluca van de Vegt (60. Kelvin Smits).

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button