Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO Kinderfestival Nemia Zwolle: ‘Je verwacht om de hoek nog een achtbaan’

Zwolle  – Dit weekend is het Pelserparkje aan de Torbeckengracht omgetoverd tot een paradijs voor kinderen tijdens het twee dagen durende kinderfestival Nemia. Het evenement, dat wordt georganiseerd door jongeren van de opleiding &Jij, heeft hele leuke en toffe activiteiten.

Het festival, dat plaatsvindt vandaag 25 en morgen 26 mei, is volledig opgezet door ongeveer 50 jongeren die de afgelopen maanden hard hebben gewerkt aan de voorbereiding. “De eer gaat echt naar de jongeren,” aldus Rob Bults van Festival Nemia. En dat beaambt ook Robijn Bults:  “Het is geweldig om te zien hoe ze leren en werken terwijl ze de kinderen een fantastische tijd bezorgen.”

Pizza maken

Het park is omgetoverd tot een grote speeltuin met activiteiten variërend van schminken en een silent disco tot het zelf maken van pizza’s. “Het is eigenlijk een soort pretpark, hoorde ik net een ouder zeggen” merkt Rob Bults  op. “Je verwacht bijna dat er ergens een achtbaan staat.”

Daarnaast kan er natuurlijk lekker gegeten worden van pizza’s en poffertjes en kunnen kinderen kanoën terwijl een jonge verteller hen verhalen vertelt. Eindejaarsstudenten van het Deltion Theater verzorgen voorstellingen, wat het festival nog specialer maakt. “Ik wou dat ik nog kind was!” lacht Rob terwijl hij staat te genieten van alle activiteit op het terrein.

Lasergame arena

Voor de kleine liefhebbers van actie is er ook nog een lasergame arena. Het festival gaat door tot morgen, zondag, van 12:00 tot 18:00 uur. De toegangsprijs is 7,50 euro per persoon. “En dat is inclusief gratis ranja en suikerspinnen voor de kinderen”, besluit Bults.

Festival Nemia

Gerelateerde artikelen

Back to top button