EconomieNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Goedhart blijft open: nieuw hoofdstuk voor Assendorpse boekhandel

Zwolle – Er klinkt een zucht van opluchting door de straten van Assendorp: Goedhart, de geliefde boekhandel die als sinds 1987 bestaat, blijft toch open. Enkele weken geleden leek de sluiting onafwendbaar vanwege een gebrek aan opvolging, maar een stortvloed aan reacties van trouwe klanten en leveranciers heeft dit veranderd.

Overspoeld met reacties

Na de bekendmaking van de voorgenomen sluiting, werd de boekhandel overspoeld met reacties.  Reacties als ‘Waar moeten we nu heen?’ en ‘Het is een verlies voor Assendorp’  tot ‘Als ik zeg dat ik baal als een stier is dat voorzichtig uitgedrukt’.  De steunbetuigingen varieerden van emotionele uitingen zoals “Ik kan nauwelijks verwoorden wat het stoppen van de boekhandel met mijn gevoel van thuis zijn in Assendorp doet” tot praktische vragen als “Waar vinden we zoveel kinderboeken?”

Als ik zeg dat ik baal als een stier is dat voorzichtig uitgedrukt Klant reactie over sluiting

 

Stichting

Deze storm van steunbetuigingen heeft geleid tot een onverwachte wending. Dankzij intensieve gesprekken en samenwerking is er een oplossing gevonden om de boekhandel voort te zetten. Bedrijfsleider Ida zal samen met nieuwe partners, als stichting,  de leiding overnemen en de boekhandel nieuw leven inblazen. De stichting pakt dan met name heel veel ondersteunende zaken op.

Bedrijfsleider Ida heeft samen met vier anderen een stichting opgericht die in de boekhandel heeft geïnvesteerd en die met allerlei zaken gaat ondersteunen.

 

Officieel afscheid 12 juli

In de aanloop naar deze overdracht zullen de nieuwe eigenaren zich richten op het aanvullen van de voorraad die toch wel aardig begon te slinken na de behoorlijke uitverkoop. De oude eigenaar Joost Goedhart zal op 12 juli officieel afscheid nemen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button