Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

VIDEO – Biodanza flashmob in Zwolle ‘Ik word er ontzettend blij van’

Zwolle – Een flashmob van Biodanza! Dat betekent meeslepende dansmuziek en zwieren en zwaaien over de keien van de Melkmarkt en de Grote Markt in Zwolle. Vrijdagmiddag hielden zo’n twintig mensen een verrassende dansactie in het centrum. Ze deden mee aan een flashmob waarbij Biodanza, een dansvorm die sociale actie en verbinding wil bevorderen, centraal stond.

Monique Hendrix is een Biodanza facilitator en organisator van de flashmob: “Biodanza is in het leven geroepen door Rolando Toro, een Chileense man die mensen op een vreugdevolle en fijne manier wilde samenbrengen. Hij wilde dat mensen fijn contact met elkaar hebben, maar ook vrij zijn in hun beweging en dans.”

Ik word er ontzettend blij van. Het brengt me heel erg veel, vooral blijdschap. Ik doe nu vier jaar aan Biodanza en mijn leven is hierdoor echt veranderd. Josien van Mens

 

 

 

Biodanza is ontstaan na de Tweede Wereldoorlog, toen Rolando Toro de dissociatie bij mensen zag, vertelt Monique. “Hij zag dat mensen in staat waren om anderen te vermoorden, maar ook om te genieten van verfijnde klassieke muziek. Wat gewoon een dissociatie is in iemand als je dat beide tegelijkertijd bijna kunt.” vertelt Monique. Toro was hierdoor gefascineerd en wilde kijken hoe hij die gevoelens weer bij elkaar kon brengen. Zo heeft hij Biodanza in de wereld gebracht. “Zijn droom en wens was om de hele planeet te laten dansen. En dat hebben wij hier nu net ook laten zien”, besluit Monique.

Verbinding met anderen

Josien van Mens is één van de deelnemers van de flashmob. Ze vertelt wat Biodanza met je doet: “Ik word er ontzettend blij van.”, vertelt Josien “Het brengt me heel erg veel, vooral blijdschap. Ik doe nu vier jaar aan Biodanza en mijn leven is hierdoor echt veranderd. ” De dansvorm is dus van grote betekenis voor Josien: “Het gaat om blijdschap, ontspanning, contact met anderen, contact met mezelf, maar ook de verbinding met de anderen”, vertelt ze.

Drie Biodanza groepen in Zwolle

Biodanza is een bewegingsmethode die gebaseerd is op muziek, emotie en groepsdynamiek. Het wordt over de hele wereld beoefend door mensen van alle leeftijden en achtergronden. In Zwolle zijn drie Biodanza groepen. Meer informatie over Biodanza vind je hier:

Biodanza
Biodanza Biodanza is een vorm van dans die gericht is op het bevorderen van de gezondheid, het welzijn en de persoonlijke groei van de deelnemers. Het is gebaseerd op een wetenschappelijke theorie die stelt dat dansen invloed heeft op de fysiologie, de psychologie en de sociale interactie van mensen. Biodanza nodigt uit tot het uiten van emoties, het maken van contact met anderen en het genieten van het leven. Het is geschikt voor mensen van alle leeftijden en achtergronden, die graag willen bewegen op gevarieerde muziek. Biodanza kan je helpen om je meer in harmonie te voelen met jezelf en je omgeving.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button