Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

VIDEO – Windesheim PRIDE gelanceerd op Paarse Vrijdag: inzet voor een inclusieve gemeenschap

Zwolle – Vrijdag was het Paarse Vrijdag, een dag waarop scholieren, docenten en studenten hun steun voor seksuele, gender- en seksuele diversiteit kunnen laten zien door bijvoorbeeld paarse kleding of accessoires te dragen. Op de hogeschool Windesheim werden paarse polsbandjes uitgedeeld aan iedereen die de actie wilde steunen.

De polsbandjes zijn een initiatief van PRIDE, een nieuwe Gender Sexuality Alliance (GSA) op Windesheim. PRIDE is op deze Paarse Vrijdag officieel gelanceerd en wil zich inzetten voor een inclusiever Windesheim voor iedereen.

We willen de lhbtiq+ gemeenschap omarmen en laten weten dat iedereen er mag zijn Herman Weelink

 

Herman Weelink, een van de kartrekkers van het nieuwe Windesheim PRIDE, vertelt wat de GSA gaat doen: “We willen dagelijks bereikbaar zijn op de social media, wekelijks een ontmoetingsplek bieden op de hogeschool en maandelijks activiteiten organiseren om de lhbtiq+ gemeenschap te omarmen en te laten weten dat iedereen er mag zijn. Suïcide is bijvoorbeeld iets wat nog veel voorkomt onder jongeren die worstelen met hun identiteit. Met deze actie willen we dan ook een signaal afgeven dat we er voor elkaar zijn.”

Wij, van PRIDE zetten ons in voor de queer community. Maar we willen daarmee eigenlijk niet zeggen dat wij extra bijzonder zijn Herman Weelink

Dat het niet alleen om de groep lhbtiq+ gaat benadrukt Weelink: “Echt iedereen is binnen deze hogeschool welkom. Wij, van PRIDE zetten ons in voor de queer community. Maar we willen daarmee eigenlijk niet zeggen dat wij extra bijzonder zijn. We willen juist die verbinding aangaan.”

Met de lancering van Windesheim PRIDE op Paarse Vrijdag hoopt de hogeschool een inclusieve omgeving te bevorderen en steun te bieden aan de diverse gemeenschappen van studenten en medewerkers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button