LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Bahá’i gemeenschap schenkt lotusboom aan Zwolle

Viering 200-ste geboortedag Bahá’u’lláh, de grondlegger van het geloof

Zwolle – Vrijdagavond schonk de Bahai gemeenschap een lotusboom aan de gemeente Zwolle. Leden van de geloofsgemeenschap planten de boom samen met wethouder René de Heer de boom aan de Badhuiswal. Aanleiding was de wereldwijde viering van de tweehonderdste geboortedag van Bahá’u’lláh op 21 en 22 oktober 2017.

Ongelijkheid tussen vrouw en man, rijk en arm, oost en west opheffen

Bahá’u’lláh, de grondlegger van het Bahá’í-geloof, zag een toekomst voor zich waarin de gehele mensheid samenleeft als één familie. Hij leert dat elk mens een uniek doel heeft om te helpen een verenigde wereld te bouwen, dat rechtvaardigheid nodig is om dit potentieel te verwezenlijken en dat ongelijkheid tussen man en vrouw, rijk en arm, oost en west moet worden opgeheven. Zijn Leringen vormen de basis van een proces van sociale transformatie en gemeenschapsopbouw wereldwijd.

Geen kerk

De gemeenschap in Zwolle is relatief klein. Het geloof kent geen kerk maar viert zogenaamde 19-daagse feesten in huiselijke kring. Tijdens deze vieringen wordt er gebeden, gemediteerd en is er een consultatief moment.

Bahá í website

Gerelateerde artikelen

Back to top button