BouwNieuws uit Zwolle

Groot onderhoud tussen Zwolle en Deventer

Zwolle – ProRail voert vanaf 23 oktober groot onderhoud uit aan het spoor en een tiental overwegen tussen Zwolle en Deventer. Er rijden daarom bussen in plaats van treinen. Na 29 oktober is de onderhoudsbeurt klaar en zoeven de treinen weer over de vernieuwde sporen.

Wat, waar, wanneer?

Tussen station Deventer en station Olst vinden de grootschalige spoorvernieuwingswerkzaamheden plaats. Spoorgrind en dwarsliggers brengen we opnieuw aan. Ten zuiden van station Olst vernieuwen we twee wissels en aanliggende sporen. Daarnaast pakken we tussen station Olst en Zwolle een tiental spoorwegovergangen aan. Om hinder te beperken werken we van 23-29 oktober, de periode dat deze kant van het land herfstvakantie houdt en er minder reizigers zijn.

Onderhoud nodig

Dergelijke grootschalige werkzaamheden hebben gevolgen voor treinreizigers, weggebruikers en omwonenden van het spoor. Maar omdat spoor en overwegen buiten liggen en veel gebruikt worden is onderhoud noodzaak. Grondige en zorgvuldige aanpak voorkomt bovendien problemen en spoedreparaties in de toekomst. Met dit onderhoud zorgen wij voor veilig en betrouwbaar treinverkeer en dat is winst.

Meer informatie over welke overwegen we aanpakken en hoe het onderhoudswerk er uitziet: https://www.prorail.nl/werkzaamheden/zwolle-deventer-23-tm-29-oktober

Gerelateerde artikelen

Back to top button