Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeersmaatregelen binnenstad tijdens intocht Sinterklaas

Zwolle – Ook dit jaar komen Sinterklaas en zijn Pieten per boot aan in de binnenstad van Zwolle. Op zaterdag 18 november varen ze via het Zwols IJsselkanaal en het Zwarte Water naar de binnenstad waar de boot bij het Rodetorenplein aanmeert. De intocht en optocht hebben gevolgen voor het verkeer.

Oponthoud in de omgeving van Rodetorenplein

Tijdens de boottocht tussen 14.00 en 14.30 uur moet verkeer rekening houden met oponthoud bij de beide bruggen. De vaarroute is conform afgelopen twee jaren. De boot gaat via de Holtenbroekerbrug, gelegen tussen Zwartewaterallee-Blaloweg en via de Hofvlietbrug, gelegen in de Pannekoekendijk, naar de binnenstad.

Route van de optocht door de stad

Om circa 15.00 uur vertrekt Sinterklaas met zijn Pieten in optocht door de stad vanaf het Rodetorenplein naar het Grote Kerkplein. De route van de intocht is als volgt:
Rodetorenplein – Buitenkant – Vispoortenplas – Thorbeckegracht – Diezerpoortenplas – Kerkstraat – Ter Pelkwijkstraat – Gasthuisplein – Oude Vismarkt – Korte Ademhalingssteeg – Grote Kerkplein.

De aankomst op het eindpunt is rond 16.00 uur. Voor het stadhuis op het Grote Kerkplein vinden diverse activiteiten plaats tot 17.30 uur. De route Blijmarkt – Praubstraat – Grote Kerkplein – Sassenstraat is daarom afgesloten.

De optocht wordt ontkoppeld in de Goudsteeg en verlaat via de Sassenstraat de binnenstad. De route Blijmarkt – Koestraat – Goudsteeg resp Bloemendalstraat – Sassenstraat blijft toegankelijk, met uitzondering van het moment van ontkoppeling van de optocht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button