KabelkrantNieuws uit ZwolleRegioVervoer

Vanaf 1 januari 2023 gelden er andere tarieven bij RRReis

Zwolle – De prijzen voor reizen op saldo gaan vanaf 1 januari omhoog. De totaalprijs voor reizen op saldo met OV-chipkaart/OVpay bestaat uit een basis- + kilometertarief. Het basistarief wordt € 1,08. Het kilometertarief voor RRReis wordt € 0,196.

OVpay

Door OVpay verandert het reizen met openbaar vervoer. Inmiddels kun je reizen met betaalpas of creditcard bij RRReis. In- en uitchecken met een betaalpas is makkelijk en vaak goedkoper dan een los kaartje kopen bij de chauffeur. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement.

Abonnementen en kortingsproducten

Met ingang van 1 januari 2023 worden ook de abonnementsprijzen verhoogd. De abonnementen RRReis Traject Vrij, RRReis Altijd Vrij, RRReis 10 dagen Vrij Maand en RRReis 100 dagen Vrij Jaar blijven tot 1 juli 2023 verkrijgbaar tegen aantrekkelijke actieprijzen.

Rit- en dagkaarten

Van de kaartjes te koop in de bus wijzigt het tarief van het RITkaartje, per 1 januari kost deze €2,60 of een veelvoud daarvan, afhankelijk van de afstand. Een Kidskaartje kost in 2023 €1,25, een DAGkaart €13,00 en een Meermanskaart €20,00.

Waarom veranderen de prijzen?

Ieder jaar op 1 januari worden de tarieven voor bus, tram en metro in heel Nederland aangepast. Over de verhoging zijn landelijke afspraken gemaakt. Ook RRReis past de tarieven aan en neemt daarbij de landelijke afspraken als uitgangspunt. Voor 2023 gaat het om een prijsstijging van 7,24%.

Bekijk hier het volledige overzicht van alle tarieven bij RRReis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button