KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Audiotour over vrouwen feestelijk gelanceerd

Zwolle – De audiotour ‘Zwolse vrouwen om van te houden’ is in de lucht. De eerste deelnemers zijn bij Het Vrouwenhuis getrakteerd op glaasjes Zwols Blauwhandje en Gezusters Greve-biertjes.

De audiotour is een initiatief van het Zwols Vrouwenplatform, Stadsmuseum Anno en Festivalplatform Zwolle Unlimited en kan gratis worden gedownload. De 1.6 km lange route begint en eindigt bij museum Anno op de Melkmarkt.

“Historische vrouwen zijn de talk of the town. We hopen dat met deze audiotour de vergeten vrouwen uit de roemruchte geschiedenis van Zwolle nóg vaker voor het voetlicht komen te staan. Want dat is hard nodig, willen we de geschiedenis meer divers en betekenisvol maken”, aldus coördinator Lucia de Vries.

De route is gebaseerd op de populaire Vrouwenwandeling Zwolle die het Zwols Vrouwenplatform in juni 2022 presenteerde. Tijdens de wandeling ‘ontmoeten’ deelnemers een rijkbedeelde bierbrouwersdochter, een feministe van het eerste uur, een ter dood veroordeelde moordenares, een schilderes, een rijke begijn en een soldaat die eigenlijk een vrouw is. Een soort historische speeddate dus.

Daarnaast krijgen deelnemers informatie over de positie van vrouwen in Zwolle door de eeuwen heen. De audiotour is ingesproken door verteller Rob Bults en zes Zwolse vrijwilligers.

De route kan men gratis downloaden vanaf de site van Zwolle Unlimited.

Gerelateerde artikelen

Back to top button