CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Update coronavirus door GGD

Aantal besmettingen stijgt en daalt weer

Zwolle – Het aantal besmettingen met het coronavirus in de regio IJsselland liep tussen afgelopen zondag (199) en maandag (319) nog op. Op dinsdag werden er 116 positieve testen gemeld. De verhoudingsgewijs meeste besmettingen deden zich maandag 19 juli voor in de gemeente Raalte: 54 in totaal ofwel 143,2 per 100.000 inwoners. In Staphorst bleef de teller op 0 staan.

Op dinsdag 20 juli stond Raalte ook bovenaan de regionale lijst met positieve testen, maar nu met fors lagere cijfers. Namelijk 16 in totaal en 42,4 vertaald naar 100.000 inwoners. Zwartewaterland telde gisteren de minste besmettingen.

Onze regio had enkele dagen last van een storing bij het laboratorium dat afgenomen reizigerstesten verwerkt. Deze storing is begin deze week verholpen.

Zonder afspraak Janssen-prik

In Zwolle ging maandag 19 juli een pilot van start met prikken zonder afspraak met het Janssen-vaccin. Men kan een Janssen-vaccin krijgen als men 18 jaar of ouder is. Iedereen kan hiervoor dagelijks in de IJsselhallen terecht van 8.00 tot 18.30 uur. Zij moeten een ID meenemen. In Dalfsen startte vrijdag 16 juli een zelfde pilot, maar dan met een dagelijkse vrije inloop tussen 9.00 en 15.30 uur.

Vrije inloop voor mRNA-vaccin

Vanaf donderdag 22 juli biedt GGD IJsselland mRNA-vaccinaties zonder afspraak aan. Zie voor meer informatie over de locaties en tijden dit bericht op de eigen website van de GGD.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button