Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

CarProf doneert ruim 17.000 euro aan TrafVic-Kids

Zwolle – Het autobedrijf CarProf Auto van Harten heeft een cheque ter waarde van ruim 17 duizend euro uitgereikt aan TrafVic-Kids, het goede doel van Fonds Slachtofferhulp voor jonge verkeersslachtoffers.

CarProf zet zich sinds 2020 in voor kinderen die slachtoffer of nabestaande zijn van een verkeersongeval. Dit om de de relatie tussen goed onderhoud en veiligheid te benadrukken. Bertus van Harten en Mathijs Zielman van CarProf Auto van Harten zeggen: “Als de banden of remmen van een auto versleten zijn, is de remweg langer. Daardoor kan een noodstop fataal worden, Omdat consumenten dit wel eens onderschatten, willen wij het belang van de APK benadrukken.” Van elke uitgevoerde APK gaat 50 cent naar TrafVic-Kids.

Fonds Slachtofferhulp biedt met dit project specialistische hulp aan kinderen na een ernstig verkeersongeval. Zij zijn zelf slachtoffer, of kennen een slachtoffer. Ineke Sybesma, directeur van Fonds Slachtofferhulp, zegt: “Door het ontwikkelen van dit landelijke hulpprogramma met wetenschappers en therapeuten wordt de kans op psychische klachten op de lange termijn verkleind en kunnen wij in de toekomst jaarlijks honderden jonge slachtoffers therapie bieden.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button