Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleProgramma'sTV KortVideo NieuwsVoorpagina

Tweezijdig breed fietspad Meppelerstraatweg geopend

Zwolle – De drukke fietsroute over de Meppelerstraatweg is aangepast. Met de aanleg van een dubbelzijdig fietspad is het voor fietsers nu nog veiliger en comfortabeler fietsen. Gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Filip van As openden de aangepaste route donderdag 12 januari officieel.
Nu het tweerichtingenfietspad langs de Meppelerstraatweg en de aanpassingen aan de rotonde nagenoeg gereed zijn, is de snelfietsroute tussen Zwolle centrum – Hessenpoort en de oostelijk gelegen kernen voor fietsers nog comfortabeler en is er een betere verbinding met onder meer het centrum, de Vrolijkheid, Berkum, Hessenpoort en Dalfsen, Nieuwleusen, Staphorst en Rouveen. De verbetering van de fietsroute is een project van Beter Benutten Zwolle Kampen.

Video -camerawerk: Rick Westerink Fotografie

Veel gebruikte fietsroute

De Meppelerstraatweg is in de ochtend- en avondspits een veel gebruikte fietsroute. Een grote hoeveelheid fietsers uit de richting van o.a. Berkum, Hessenpoort (maar ook Dalfsen, Nieuwleusen, Staphorst, Meppel) rijdt dagelijks via de Meppelerstraatweg naar het centrum van Zwolle en het station en vice versa. De meeste fietsers die uit de tunnel bij de Ceintuurbaan komen staken over ter hoogte van de Floresstraat en Casper Fagelstraat. Het is veiliger en comfortabeler voor de fietsers om hier niet over te hoeven steken maar door te rijden tot aan de rotonde ter hoogte van de Hogenkampsweg-Bankastraat.

Het fietspad aan de zijde van de flats aan de Meppelerstraatweg is daarom tussen de Ceintuurbaan en de Bankastraat verbreed zodat het breed genoeg is voor veilig en comfortabel fietsen in twee richtingen. Ook de Bankastraat is een veelgebruikte fietsroute en deze is tegelijkertijd aangepast en voorzien van extra brede fietsstroken.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button