Nieuws uit ZwolleTV KortVoorpaginaZorg & Welzijn

VIDEO | Kidszone geopend aan Geert Grootestraat

ZWOLLE – Bij Buurtinloop ‘Bij Bosshardt’ aan de Geert Grootestraat 9-11 in Zwolle is woensdagmiddag een speciale buurt-huiskamer voor kinderen van 8 – 12 jaar geopend. En dat werd gevierd met heel veel pannenkoeken en de onthulling van de naam ‘Kidszone’.

Een eigen kinderkamer van de buurt dus. De kinderen mogen de huiskamer zelf inrichten en invullen, stagiaires van de buurtinloop gaan de kinderen hierbij ondersteunen. Elke woensdag is de kinderkamer van de buurt geopend van 13:00 tot 15:00 uur, alle kinderen van 8 t/m 12 jaar zijn welkom.

Binnenspelen

Door gesprekken met ouders, kerken en een kinderwerker van Travers is dit idee ontstaan. Er zijn volop plekken in de wijk Diezerpoort waar kinderen buiten kunnen spelen, maar er is geen eigen plek voor kinderen waar ze activiteiten kunnen organiseren of waar binnen gespeeld kan worden. Dit gaat dus veranderen.

Wii, tafeltennis ..

In de Kidszone komen ondermeer een Wii, tafeltennistafel, voetbaltafel, pooltafel en nog veel meer leuke dingen. De rest mogen de kinderen zelf aanvullen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button