Nieuws uit ZwolleSport

WRZV Zwolle goed uit de startblokken na derde zege op rij

Zwolle – Afgelopen maandag speelde WRZV Zwolle thuis tegen ZVV Sparta/de Laak en wist de derde opeenvolgende wedstrijd om te zetten in een zege en bivakkeert op dit moment op de vierde plaats in de KNVB hoofdklasse G.

In de eerste helft speelde de thuisploeg op balbezit en wist mooie kansen te creëren. Het was Willem Bel die de scorende wist te openen. Met zijn individuele klasse wist hij twee tegenstanders voorbij te spelen en uiteindelijk ook de keeper (1-0). WRZV bleef rustig voetballen al was het soms wel wat statisch. Het spel werd dynamischer toen er gewisseld werd. Mohammed Ali Pour Asli wist goed vrij te lopen waarna Bel hem blindelings wist te vinden (2-0). ZVV Sparta kwam er totaal niet uit, passen kwamen niet aan en kansen werden ook niet gecreëerd.

WRZV stond goed en met Tom Ijzerman achterin stond de verdediging als een rots. Bel wist constant zijn tegenstander te passeren en die wisten niet waar ze het moesten zoeken. Na een voortreffelijke actie van Ali Pour Asli wist hij ook nog een puntgave assist af te leveren bij Bel en kon hij zijn tweede van de avond op zijn naam zetten (3-0). ZVV Sparta wist een paar keer van afstand te schieten maar Hanif Kamran wist de schoten te pareren.
Mohammed Ali Pour Asli speelde wederom weer een sterke wedstrijd en wist ook zijn tweede treffer van de avond te maken (4-0). Dit was dan ook de ruststand.

In de 2e helft zakte WRZV Zwolle in liet de tegenstander komen. Na een mooie aanval van ZVV Sparta belandde de bal op de paal en wisten ze nog steeds niet te scoren. WRZV wist na mooi combinatie de 5-0 te maken en hiermee had de man of the match Willem Bel een hattrick te pakken. Nadat Wahid Shimeri geel kreeg wist ZVV Sparta wel te profiteren en maakte de 5-1. Marcel de Ruiter wist na een scrimmage de bal knap binnen te schieten en maakte de 6-1. ZVV Sparta gaf niet op en in de laatste minuut wist de ploeg uit Nijkerk de 6-2 binnen te schieten. Dit was tevens ook de eindstand.

De volgende thuiswedstrijd van WRZV Zwolle 1 wordt gespeeld op maandag 2 februari. Aanvang 19:45u. U bent van harte welkom. (entree gratis)