BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Twee weken druk ‘IJsselcentrale’ vrachtverkeer bij oversteekplaatsen scholen

Engie wil geen vertraging in afvoer granulaat

Zwolle – Tot eind volgende week  rijden er meer vrachtwagens over de IJsselcentraleweg in Zwolle Zuid. Niet alleen overdag maar ook op de momenten dat kinderen naar school gaan. Dit is volgens energiemaatschappij Engie noodzakelijk om vertraging in de sloop te voorkomen. Om het transport zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden zet Engie verkeersregelaars in op twee belangrijke oversteekplaatsen bij scholen.

De vrachtwagens vervoeren vermalen beton dat afkomstig is van de sloop van de IJsselcentrale. Normaal wordt dit per schip vervoerd, maar vanwege de lage waterstand op de IJssel  en in de uitlaathaven, is het afvoeren per schip maar beperkt mogelijk.  De schepen kunnen nu maar gedeeltelijk geladen worden.

Het vermalen beton zou nog voor het einde van de zomervakantie moeten zijn afgevoerd. Maar dit is niet gelukt door problemen met de vergruizer.  Engie laat daarom aan  buutbewoners weten dat er twee weken extra transport plaats zal vinden: “Om te voorkomen dat het afvoeren van het granulaat stagneert en er ongewenste hoeveelheden puin op het terrein worden opgeslagen, hebben we ervoor gekozen om 2 weken extra transport te laten plaatsvinden. Met de gemeente en de twee basisscholen op de route is afgestemd dat de sloper daarbij ook buiten de reguliere bloktijden mag rijden. ”

De transporten vinden plaats tussen zeven en vijf uur ‘s middags. Volgens energiebedrijf Engie, opdrachtgever van de sloop, staat de veiligheid van de inwoners en het verkeer voorop: “Nu de scholen weer beginnen, zetten we  tijdens haal- en brengtijden verkeersregelaars in op twee oversteekplaatsen. Zo is een veilige oversteek voor schoolgaande kinderen verzekerd.”

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button