Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Bunkers, putters en een drijvende hole

Park de Wezenlanden omgetoverd tot golfbaan

Zwolle – “Laat dit het begin zijn van een mooie traditie,” aldus Maarten van Beek. Hij was één van de deelnemers aan het Wezenlandenpark Open Golf-toernooi. En dat is – precies zoals de naam doet vermoeden – een heus 18-holes Golftoernooi dwárs door Park de Wezenlanden. Natuurlijk zijn de fairways minder breed als normaal, zijn de ‘greens’ vooral groen in plaats van vlak en ligt de bunker onder een kabelbaan. Maar dat maakte het plezier er niet minder om. Het toernooi werd georganiseerd door de ‘Junior Kamer’ uit Zwolle, de opbrengst – vijfduizend euro – gaat naar het Jeugd Sportfonds Zwolle.

verslag: Martin van der Hooft / foto’s: Peter Denekamp

De Junior Kamer in Zwolle is een onderdeel van de Junior Chamber International (JCI), een internationale organisatie van ondernemende mensen tussen 20 en 40 jaar. De ongeveer 25 leden uit Zwolle organiseren met enige regelmaat activiteiten, soms voor zichzelf soms voor anderen. En af en toe koppelen ze een goed doel aan zo’n activiteit. Ze hadden bij een collega-afdeling al eens een Open Golf-toernooi meegemaakt. Dat sloeg zo aan, dat ze het ook in Zwolle wilden. En zo werd Park de Wezenlanden voor één middag omgetoverd in een heuse 18-holes golfbaan.

Jeugd Sport- en Cultuurfonds

De tien deelnemende teams, ieder bestaand uit drie personen, kregen naast het inschrijfgeld ook de kans om een extra sponsorbedrag in te leggen. Uiteindelijk leverde de middag vijfduizend euro op. Deze gaat volledig naar het Jeugd Sportfonds Zwolle. Het fonds maakt het mogelijk dat ook kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen kunnen deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Ze doen dat door kleding en attributen te betalen voor leden van verenigingen.

Lees hier alles over het goede doel, het JeugdSportfonds
Pas als de marshal toestemming gaf, mocht er worden afgeslagen.

Marshals van Windesheim

De veiligheid van de golfers zelf én van de wandelaars in het park werden bewaakt door echte marshals. Die werden geleverd door de opleiding Sportkunde van Hogeschool Windesheim. Voor de studenten een mooie gelegenheid om de theorie in de praktijk toe te passen én te netwerken. Want op een golftoernooi komen immers vaak die mensen af, die je als toekomstig eventmanager wil leren kennen.

Begin van een traditie?

Organisator Nelleke Alleman, hoopt – net als deelnemer Maarten van Beek – dat dit toernooi een begin is van een mooie traditie. “Het is geweldig dat we van de gemeente toestemming kregen om dit in het park te organiseren. We hopen zeker dat er een vervolg komt. En dan met veel meer deelnemers.”

De dertig deelnemers van de eerste editie zien dat ook allemaal wel zitten. Voor sommigen van hen was het een eerste kennismaking met de golfsport. Maar ook de meer ervaren golfer kon de baan wel waarderen. Die bestond behalve uit de traditionele holes ook uit enkele funholes, zoals ’the longest’ en een drijvende hole. Helaas lukte het niemand om op die laatste te scoren. De ‘hoofdprijs’ voor een ‘hole-in-one’ op de 18de – een koffiezetapparaat – kan dan ook mee naar de volgende editie.

Wat is de Junior Kamer Zwolle?

Gerelateerde artikelen

Back to top button