Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Hoe toegankelijk is Zwolle voor mensen met een visuele beperking?

Verslag: Chantal Kuipers

Zwolle – Hoe staat Zwolle ervoor als het gaat om toegankelijkheid? Dat wilden de burgemeester en wethouders van Zwolle graag zelf ervaren.  Woensdagmiddag gingen ze daarom samen met de organisatie  ‘Toegankelijk Zwolle’ en een aantal visueel beperkte mensen op pad door de stad.  Gewapend met een blindengeleidestok en voorzien van een blinddoek doorstonden ze  uitdagingen die visueel beperkten dagelijks doormaken.

Foto’s: © Peter Denekamp

Zwolle op de tweede plaats

Zwolle is onlangs verkozen tot de één na beste stad als het gaat om toegankelijkheid voor mensen met een beperking.  Een mooie plaats maar er zijn dingen die beter kunnen. Daarom ging het college woensdag zelf ‘blind’ op pad.  Doel van de wandeling was om te kijken welke verbeterpunten er mogelijk zijn.  Want om deel te nemen aan de samenleving is het belangrijk dat gebouwen en voorzieningen voor iedereen toegankelijk zijn. Van lift en ruime deur tot pinapparaat op zithoogte.

De gemeente Zwolle maakt gebruik van de organisatie Toegankelijk Zwolle die zich voortdurend inzet om gebouwen en voorziening voor mensen met een beperking toegankelijk te maken. Van verbeteringen van bestaande gebouwen en voorzieningen tot adviezen bij nieuwbouw.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button