EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Transport en logistiek Regio Zwolle op zoek naar werknemers

Zwolle – Vrachtwagenchauffeurs, planners, orderpickers en heftruckchauffeurs zijn niet makkelijk te vinden. De transport- en logistiek sector heeft te kampen met een schreeuwend personeelstekort. Ook in de Regio Zwolle is het vinden van deze mensen onverminderd lastig. Bij mensontwikkelingsorganisatie Tiem op bedrijventerrein Hessenpoort werd vrijdag een banenmarkt gehouden om werkzoekenden in contact te brengen met werkgevers uit de transport- en logistiek sector in de regio.

Foto © Tim Dijkman

Op de markt staan zo’n 40 werkgevers en opleiders uit de transport en logistiek. Ze hebben zo’n 200 vacatures te vervullen. “Het is een kwestie van vraag en aanbod bij elkaar brengen”, vertelt René Pastoor van Mensontwikkelingsorganisatie Tiem. “De bezoekers zijn werkzoekenden die ingeschreven zijn bij het UWV of de gemeente Zwolle. De bedoeling is dat werkgevers een beetje schuiven in de functie eisen en dat potentiële medewerkers gaan voor een vakgerichte opleiding.” Voor beide partijen dus een beetje water bij de wijn.

Foto © Tim Dijkman

Of dat ook echt lukt moet over een week of zes blijken. Iedere werkzoekende op de banenmarkt werd gevraagd om in te tekenen bij bedrijven voor een tweede gesprek. Over anderhalve maand worden de resultaten gecheckt. Een dergelijke banenmarkt is één van de initiatieven binnen de Regio Zwolle waarbij door het onderwijs, de economie en instanties als UWV en gemeente gewerkt wordt om de arbeidsmarkt beter in balans te brengen.

Binnen de transportsector zijn de tekorten aan chauffeurs voor de binnenlandse ritten het grootst. Door de vergrijzing onder chauffeurs en door de economische groei neemt het aantal vacatures toe. Ook binnen de logistiek stijgt de vraag naar laders, losser, sjouwers en heftruckchauffeurs. Dit komt zeker ook door de enorme groei van E-commerce. De vacatures zijn moeilijk te vervullen. Toch kan iemand met een korte training van een paar dagen vaak al aan de slag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button