CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tijdelijke testlocaties Raalte en Staphorst blijven open

Zwolle – Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden. Er wordt continu bekeken of GGD IJsselland voldoende coronatesten af kan nemen of dat er aanpassingen nodig zijn. Bart Goldsteen (projectleider testen) vertelt hierover: “We bewegen mee met de voorspellingen hoeveel testcapaciteit nodig is in onze teststraten. Dit houdt in dat we telkens kijken hoe we onze testlocaties inzetten en soms zijn verschuivingen nodig.”

Tijdelijke testlocaties Staphorst en Raalte verlengd tot eind april

De tijdelijke testlocaties in Staphorst en Raalte blijven tot eind april open. GGD IJsselland houdt hiermee testlocaties verspreid in de regio en mensen kunnen zich dichtbij huis laten testen. “De omikron-variant is veel besmettelijker en de verwachting is dat de vraag naar de afname van coronatesten de aankomende tijd verder zal stijgen. Testen is en blijft belangrijk in de strijd tegen corona”, aldus Goldsteen. Het vele testen zorgt ervoor dat er nieuwe besmettingen gevonden worden. Mensen die het coronavirus inderdaad blijken te hebben, gaan in isolatie en blijven thuis, zodat zij het virus niet verder kunnen verspreiden.

Testlocaties in IJsselland

Op dit moment heeft GGD IJsselland verschillende gemeenten testlocaties: Deventer, Hardenberg, IJsselmuiden, Ommen, Zwolle, Genemuiden, Raalte, Staphorst en Steenwijk. Bij al onze testlocaties stap je uit de auto of van de fiets om je binnen te laten testen. Parkeren is gratis. De gebouwen zijn goed toegankelijk met bijvoorbeeld rolstoel, looprek of rollator. Ben je afhankelijk van hulp om uit de auto te stappen of je voort te bewegen, neem dan zelf iemand mee die je kan helpen. Een overzicht van de locaties is te lezen op deze pagina van de website.

Prio-testen weer ondergebracht bij testlocatie Paxtonstraat Zwolle

Vanaf 28 januari neemt onze testlocatie aan de Paxtonstraat in Zwolle weer het prio-testen over van de testlocatie aan de Ceintuurbaan. Dit betekent dat de tijdelijke testlocatie aan de Ceintuurbaan per 27 januari sluit. Deze locatie was specifiek ingericht voor de afname van prio-testen. Prio-testen zijn uitsluitend voor zorgmedewerkers en onderwijspersoneel in het basis- speciaal en het voortgezet onderwijs.

Bij klachten niet wachten

Heb je klachten die passen bij corona? Zoals verkoudheid, koorts of verlies van reuk of smaak? Blijf thuis en doe altijd een test, ook als je gevaccineerd bent of al eerder corona heeft gehad. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Een test kan met een zelftest of bij een testlocatie van de GGD.  Laat de zelftest een positief resultaat zien? Maak dan direct een afspraak bij de GGD om je daar  te laten testen. Alleen met een positieve test van de GGD krijg je een herstelbewijs. Een testafspraak maak je makkelijk en snel via Coronatest.nl of bel met 0800-1202 voor een afspraak.

Gerelateerde artikelen

Back to top button